ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σφοδροί άνεμοι έδεσαν τα πλοία στα λιμάνια - Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σφοδροί άνεμοι έδεσαν τα πλοία στα λιμάνια - Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται
Οι επιβάτες πλοίων πριν την αναχώρησή τους, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία (φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση απόπλου σε ορισμένα λιμάνια, ενώ δρομολόγια πλοίων δεν θα εκτελεστούν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έως και 9 Μποφόρ λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Από το λιμάνι του Πειραιά σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα δεν θα εκτελεστεί τελικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου KNOSSOS PALACE για Ηράκλειο και Χανιά, που ήταν προγραματισμένο για τις 9 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλα - Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρησή τους, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ