ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Διομήδης: Τσουχτερό κρύο και σήμερα - Πού υπάρχουν προβλήματα, ποια σχολεία είναι κλειστά

Κακοκαιρία Διομήδης: Τσουχτερό κρύο και σήμερα - Πού υπάρχουν προβλήματα, ποια σχολεία είναι κλειστά
Εικόνα από τα χιόνια στην Πάρνηθα ΙΝΤΙΜΕ

Πολύ κρύα θα είναι και η σημερινή ημέρα με πολλές περιοχές να έχουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, με τα χιόνια επίσης να συνεχίζονται.

Η κακοκαιρία Διομήδης έχει προκαλέσει προβλήματα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων, υπάρχουν νεκροί, ενώ σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Χιόνια έχουμε από το απόγευμα της Τετάρτης και στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου δίνεται μάχη από τα συνεργεία για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Συγκεκριμένα, στα «λευκά» έχουν ντυθεί Θρακομακεδόνες και Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Νεκρός άνδρας σε ρέμα στις Σέρρες - Αγνοείται η σύζυγός του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στις Σέρρες όταν μαζί με τη γυναίκα του και τον αδερφό του προσπάθησαν να διασχίσουν ποτάμι στην Νιγρίτα το οποίο ήταν φουσκωμένο λόγω της κακοκαιρίας.

Ως αποτέλεσμα, δύο άτομα που ήταν ανδρόγυνο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός 4χλμ. περίπου από το σημείο που παρασύρθηκε αρχικά. Η γυναίκα του αγνοείται με τις αρχές να επιχειρούν για τον εντοπισμό της σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε.

Σημειώνεται ότι το πρόσωπο που ειδοποίησε το 112 ήταν το τρίτο άτομο που γλίτωσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού και αδερφός του θύματος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση για τον άτυχο άνδρα.

Εργατικό ατύχημα στην Καρδίτσα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης με θύμα 50χρονο εργαζόμενο που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βλάβης. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο εργαζόμενος ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα καταγράφονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς δεν εκτελέστηκε τελικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου KNOSSOS PALACE για Ηράκλειο και Χανιά, που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλα - Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρησή τους, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Οι δρόμοι που έκλεισαν

ΒΟΙΩΤΙΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού) έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 2η έως την 15η χ/θ (όρια με Φωκίδα).Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου – Αγίας Άννας.

ΕΥΒΟΙΑ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης – πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, σ την 11η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Ιστιαίας – Ροβιών.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω βροχόπτωσης – υπερχείλισης χειμάρρου, στην Δημοτική Οδό Τοπικής Κοινότητας Κοτσικιάς – Παραλίας Κοτσικιάς Λίμνης Ευβοίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.Στην Επαρχιακή Οδό Ροβιών – Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 65η χ/θ έως την 67η χ/θ.Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φιδακίων – Σελλά, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ.Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 15η χ/θ.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από την 5η χ/θ έως την 17η χ/θ.

ΦΩΚΙΔΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 15η έως την 18η χ/θ.

ΛΑΡΙΣΑ

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, στα εξής σημεία:

α) επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 18ο χλμ,β) επαρχιακή οδό Συκουρίου – Σπηλιάς, από το 4ο χλμ,γ) επαρχιακή οδό Ελάφου-Σκλήθρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:

α) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Μεσοχωρίου προς Δ.Δ. Βλαχογιαννίου,β) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Δομένικου,γ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Πραιτωρίου,δ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Ευαγγελισμού προς Δ.Δ. Δομένικου,ε) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Κλεισούρας προς Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου,στ) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Δελερίων,ζ ) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Ροδιάς, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων Τιταρήσιου ποταμού,η) επαρχιακή οδό από Γέφυρα Δ.Δ. Μεσαγγάλων προς παραλία Δ.Δ. Κουλούρας (θέση Καράβια),θ) ιρλανδική διάβαση από Δ.Δ. Ομολίου προς Δ.Δ. Παλαιόπυργου,ι) επαρχιακή οδό προς Δ.Δ. Κόκκινο Νερό,κ) ανατολικό παράδρομο Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού,λ) είσοδο Καλοχωρίου από την επαρχιακή οδό Όσσας – Χειμαδίου – Καλοχωρίου, λόγω υπερχείλισης ρέματος,μ) επαρχιακή οδό που ενώνει Ραψάνη – Πυργετό μέσω της «Σμίξης», λόγω υποχώρησης της ιρλανδικής διάβασης στο ύψος του ρέματος,ν) επαρχιακή οδό από Πυργετό προς Αιγάνη μέσω Ι. Μονής Αγ. Ραφαήλ, λόγω υπερχείλισης ρέματος,ξ) 13ο χλμ επαρχιακής οδού Φαρσάλων – Καρδίτσας (χωριό Σταυρός).

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:

α) επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι την διασταύρωση με την Ε.Ο.Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

α) επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (Άνω Κλάδος Πηλίου)β) επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου)γ) χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλα τα οχήματα που κινούνται από το αγρόκτημα Κουμούτση μέχρι και τα Χάνια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε, στα ακόλουθα σημεία:

α) επαρχιακή οδό Μακρινίτσας – Βόλου (μέσω Κουκουράβας), από τη θέση «Αρχοντικό ΑΔΑΜ» έως τη θέση «Μπράνη» Μακρινίτσας (σχετ: το από 12-01-2022 Δελτίο Τύπου ).

ΤΡΙΚΑΛΑ

Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού και τμηματικής κάλυψης της γέφυρας που βρίσκεται στο 1ο χλμ. Επ. οδού Κλοκοτού – Μαραθέας Καρδίτσας, με ύδατα, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αμφότερα ρεύματα κυκλοφορίας, από την 23:35΄ ώρα χθες (11-01-2022), μέχρι την ύφεση των έντονων – δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

α) επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ. έως το 48ο χλμ. (από Αμάραντο έως Δολιανά (θέση Κουκουφλί),β) Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από 31ο χλμ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου),γ) επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο χλμ. (Ισιώματα) έως 55 χλμ. (Μεσοχώρα),δ) λοιπό επαρχιακό ορεινό δίκτυο Δήμου Πύλης Τρικάλων.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων στα εξής σημεία:

α) γέφυρα Αμυγδαλής -Ελληνόκαστρου,β) 2.400 χ/θ επαρχιακής οδού Μαγούλας Καρδίτσας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλωνγ) είσοδο Αγ. Θεοδώρου από Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας,δ) επαρχιακή οδό Σταυρού – Αγ. Θεοδώρου (βοηθητική οδός),ε) επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Προδρόμου η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω νέας γέφυρας Καλέντζη από νέα γέφυρα Καλέντζη έως Πρόδρομο (πρώην ζωοαγορά),στ) 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ιτέας – Πέτρινου,ζ) 1ο χλμ επαρχιακής οδού Γοργοβιτών – Μυρίνης,η) 1ο χλμ επαρχιακής οδού Ηλιά Δήμου Παλαμά – Μικρού Βουνού Δήμου Κιλελέρ,θ) 3ο χλμ επαρχιακής οδού Κόρδας Καρδίτσας – Κλοκοτού Τρικάλων.

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, στα εξής σημεία:

α) από 16ο χλμ. επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου),β) από 25ο χλμ επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Φράγματος (μέσω Καλλίθηρου),γ) επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα (μέσω Νεοχωρίου), από 35ο χιλιόμετρο στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και εντός οικισμών.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας – Βασιλίτσας, από το 27ο χλμ. έως το 48ο χλμ.στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών – Ζιάκα – Περιβολίου – Αβδέλας, από το 21ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 32ο χλμ. έως το 45ο χλμ.στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ.σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού

Η κυκλοφορία των οχημάτων σ το τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής , καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΚΟΖΑΝΗ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας , καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Α. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας ), από το 6ο χλμ. έως το 29ο χλμ.στο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώριναςστην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Β. Από την 13.00΄ ώρα της T ετάρτης (12-01-2022) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 12 τόνων:

στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, από το 6ο χλμ. έως το 29ο χλμ

Γ. Από την 13.00΄ ώρα της Τετάρτης (12-01-2022) ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας της Δημοτικής Οδού Άνω Υδρούσας – Νυμφαίου

Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες θα λειτουργήσουν με διαφορετικό ωράριο.

Φλώρινα

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Σκιάθος

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας.

Σαμοθράκη

Λόγω παγετού, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Την αναστολή λειτουργίας την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, εκτός από :

το Γυμνάσιο και τα Λύκεια Αργαλαστής (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου που θα λειτουργήσουν κανονικά αποφάσισε ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός. Για τις Σχολικές Μονάδες, οι οποίες δεν λειτουργήσουν, τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Δήμος Καρπενησίου

Την Πέμπτη όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9:00 το πρωί λόγω της πρόγνωσης για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Διρφυών – Μεσσαπίων

Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου όλες τις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Στενής ).

Η απόφαση ελήφθη, αφού ελήφθησαν υπόψη τα εξής:

Το γεγονός ότι επικρατεί χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το γεγονός ότι υπάρχουν μεταφορές μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Στενής και για λόγους ασφάλειας των μαθητών μας.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μετεώρων

Οι σχολικές μονάδες της Χρυσομηλιάς (Παιδικός σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο) δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα Πέμπτη 13-1-2022.

Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Μετεώρων τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω του παγετού και των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοίνωσε ότι σήμερα, Πέμπτη 13/1 τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά λόγω ψύχους.

Δήμος Θάσου

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Γρεβενά

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Γρεβενών θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και η Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 8 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος οι εντάσεις των βορείων ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται βελτιωμένος καιρός και έντονο κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ