ΕΛΛΑΔΑ

Aγωγή Πλεύρη κατά της απεργίας στο «Παίδων Πεντέλης» - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Aγωγή Πλεύρη κατά της απεργίας στο «Παίδων Πεντέλης» - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την υποβάθμιση της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες και να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων το βράδυ της Τετάρτης, η απεργία αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση η οποία σημειωτέον θα αφορά και τη λειτουργία του Παίδων ως εμβολιαστικού κέντρου, ζητεί:

• Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

• Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση

Απαντώντας στην απεργιακή κινητοποίηση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετατροπή του νοσοκομείου Παίδων σε Mega εμβολιαστικό έγινε για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ως αποτέλεσμα βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για δύο εφημερίες το μήνα. «Ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό. Το υπουργείο προσέφυγε κατά της απεργίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές από την κυβέρνηση.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ