ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού - Συγκλονιστική μαρτυρία: Έμεινα ανάπηρος σε ποσοστό 85%

Δίκη ψευτογιατρού - Συγκλονιστική μαρτυρία: Έμεινα ανάπηρος σε ποσοστό 85%
Μάρτυρας - κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, που εμπιστεύτηκε τον «ψευτογιατρό» περιέγραψε ενώπιον δικαστών και ενόρκων τον εφιάλτη που βιώνει εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επί έξι μήνες έτρωγε καθημερινά γαϊδουράγκαθο, λάμβανε 12 χάπια, με πλήρη απαγόρευση σεξουαλικής επαφής και όλα αυτά για να γίνει καλά, όπως του υποσχέθηκε ο «ψευτογιατρός», με συνέπεια να καταστεί τελικά ανάπηρος σε ποσοστό 85%.

Ο λόγος για ακόμη ένα θύμα του κατηγορούμενου «ψευτογιατρού», η δίκη του οποίου συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία μάρτυρας - κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, που εμπιστεύτηκε τον «ψευτογιατρό» περιέγραψε ενώπιον δικαστών και ενόρκων τον εφιάλτη που βιώνει εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, όταν υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής του Κέντρου της Αθήνας, σε εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό», έπειτα από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο το 2014.

Ο ασθενής, ο οποίος όπως διευκρίνισε, περπατούσε κανονικά πριν την γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, παρά το γεγονός ότι είχε κάποια κινητικά προβλήματα, μετά τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» ζει με καθημερινούς αφόρητους πόνους.

Το θύμα γνώρισε τον «ψευτογιατρό», το 2018 και του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία, που είχε κάνει καλά μέχρι και το... βασιλιά του Σουδάν.

«Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν "μάθε να ζεις με αυτό", έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν», περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, μέσω ίντερνετ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού.

«Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´ έξω και κύριος κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου είπε ότι είμαι συνεργάτης Δ. Π και πως είναι χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε «όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική».

Ο ασθενής ακολουθώντας τις οδηγίες του «ψευτογιατρού» και όπως είπε χαρακτηριστικά αγωνιούσε παίρνοντας τον τηλέφωνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τέλη Σεπτέμβρη μου είπε ότι το μόσχευμα έρχεται. Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή.

Μου είπε ότι στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική. Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί «έχεις πάθει αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα».

Στη συνέχεια όπως είπε ο μάρτυρας στο δωμάτιο του τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω» κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Εγώ ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό..

Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις». Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο «ψευτογιατρός» ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο από ό, τι μου είπε αδελφή. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου» ανέφερε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας στην κατάθεση του ότι ο κατηγορούμενος είχε ακόμα και στην κλινική την εικόνα του μεγαλογιατρού «Με τη πειθώ του και τη αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι «άγιος άνθρωπος». Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδάν» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία.

Στη συνέχεια και αφού ο ασθενής βρισκόταν στη Ρόδο του είπε ότι υπήρχαν και κάποια χάπια από την Αγγλία που κάνουν 15.000 ευρώ αλλά του είπε ότι δεν έχει αλλά χρήματα να του δώσει.

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

«Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ