ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έως τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έως τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης13 Ιανουαρίου, θα παραμείνει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν εξαιτίας της  κακοκαιρίας «Διομήδης».

Οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία λόγω τροποποιήσεων ή αλλαγών που ενδέχεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Διομήδης που χτύπησε τη χώρα και προκάλεσε προβλήματα, ενώ άφησε πίσω της και τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Open, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, το βαρομετρικό βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και δημιουργεί μεγάλη διαφορά πίεσης, με αποτέλεσμα και σήμερα οι βοριάδες να πνέουν με μεγάλη ένταση, ωστόσο προς το βράδυ θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη προσοχή χρειάζεται στον παγετό. Τα φαινόμενα θα αρχίζουν να περιορίζονται προς το νότιο Αιγαίο κι έτσι θα πάμε σε μία βελτίωση του καιρού.

Προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Κρήτη θα επιμείνει το κύμα κακοκαιρίας με χιονόνερο ή χιόνι ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και βροχές ή και πρόσκαιρες καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν προς την περιοχή της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια τμήματα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Προς το μεσημέρι όμως, μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ