ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στο Παίδων Πεντέλης
O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε: «Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» INTIME

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες και να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η απεργία κηρύχθηκε παράνομη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε: «Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινώσει ότι η απεργία αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση που αφορούσε και τη λειτουργία του Παίδων ως εμβολιαστικού κέντρου, ζητούσε:

• Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

• Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση

Απαντώντας στην απεργιακή κινητοποίηση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετατροπή του νοσοκομείου Παίδων σε mega εμβολιαστικό έγινε για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ως αποτέλεσμα βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για δύο εφημερίες το μήνα.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ