Πρατηριούχοι: Aύξηση στην τιμή των καυσίμων φέρνει ο νέος ΦΠΑ
Κατά δέκα λεπτά στα χίλια λίτρα αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα εξαιτίας της αλλαγής του ΦΠΑ από 23% σε 24%, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι νοιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι, η αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α. από 23% στο 24%, μεταφράζεται με αύξηση της λιανικής τιμής των καυσίμων κατά 10 λεπτά το χιλιόλιτρο περίπου, με την προϋπόθεση ότι οι διεθνείς τιμές του αργού (BRENT) παραμένουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.
Όσο για τις οι διαρρέουσες πληροφορίες, για ενδεχόμενη αύξηση κατά 4 – 5% και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ελπίζουμε να διαψευσθούν άμεσα από το Υπ. Οικονομικών, λένε οι πρατηριούχοι.
«Κάθε αύξηση των ήδη υψηλών φόρων (70%) στα καύσιμα, ευνοεί την κερδοφορία των κυκλωμάτων της παράνομης διακίνησης καυσίμων (Λαθρεμπόριο, Νοθεία, Κλοπή, Δασμοφοροδιαφυγή, κ.λπ.), σε βάρος των δημοσίων εσόδων και της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Καταγγελία Γεωργιάδη για ΜΚΟ στη Χίο: Προσπάθησε να πείσει μετανάστες να καταγγείλουν το Λιμενικό
15:13
Ουκρανία: Διακοπή λειτουργίας στα δορυφορικά συστήματα Starlink ανέφεραν Ρώσοι στρατιωτικοί
15:05
Ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Διάλογος με σαφή μηνύματα και «κόκκινες γραμμές»
15:00
Η θρυλική «Λόλα», πιο σύγχρονη από ποτέ, ζωντάνεψε στο Θέατρο Παλλάς
14:59