ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία των αντιεξουσιαστών για την εκκένωση των καταλήψεων στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία των αντιεξουσιαστών για την εκκένωση των καταλήψεων στο ΑΠΘ
Μετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα, με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ρίψη μολότοφ ενώ η ένταση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου. Screen Grab / YouTube

Ένταση επικράτησε στη διαδήλωση των αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο πορείας αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, μετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα, με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ρίψη μολότοφ ενώ η ένταση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε τα επεισόδια εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες, αλλά και αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ στο πέρασμά της αναποδογύρισε κάδους και έβαλε φωτιά σε κάποιους από αυτούς.

Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.

Ωστόσο, από τη ρίψη των μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Αρριανού, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση.

Διαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες

Ένας διαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν κινούμενος εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, γλίστρισε στην άσφαλτο και σύμφωνα με την τοποική ιστοσελίδα thesstoday.gr, τα ρούχα του άρπαξαν φωτιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν κυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια και πραγματοποίησαν προσαγωγές σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, έχει πραγματοποιηθεί μία σύλληψη ατόμου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να περιφρουρούν το κέντρο της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ