ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών

Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών
Mετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα Screen Grab / YouTube

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 27 από τις 30 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ένας εκ των 27 συλληφθέντων παραπέμπεται για κακούργημα και συγκεκριμένα για ρίψη μολότοφ, ενώ τα υπόλοιπα τρία άτομα που παραπέμφθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε οτιδήποτε εις βάρος τους.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στη διαδήλωση των αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο πορείας αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα, με τους διαδηλωτές να κάνουν ρίψη μολότοφ ενώ η ένταση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε τα επεισόδια εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες, αλλά και αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ στο πέρασμά της αναποδογύρισε κάδους και έβαλε φωτιά σε κάποιους από αυτούς.

Η πορεία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Διαδηλωτής πήρε φωτιά

Κατά τη διάρκεια των επεισοδιών ένας διαδηλωτής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του γλίστρησε την ώρα που έτρεχε προς τα ΜΑΤ και έπεσε στην άσφαλτο όπου έκαιγε φωτιά, με αποτέλεσμα να τον τυλίξουν οι φλόγες.

Από τη ρίψη των μολότοφ προκλήθηκε επίσης φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Αρριανού, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ