ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής 28χρονου: Συνελήφθη 69χρονος

Θεσσαλονίκη - Αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής 28χρονου: Συνελήφθη 69χρονος
Βαρύ το κατηγορητήριο για τη «συμμορία των 13» που είχε απαγάγει τον 28χρονο. ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 69χρονο και ταυτοποίησαν άλλους 12 συνεργούς του, οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση απαγωγής ενός 28χρονου στην περιοχή της Νέας Λαχαναγοράς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τόσο ο συλληφθείς όσο και οι 12 συνεργοί του που διαφεύγουν τη σύλληψη είναι ηλικίας 22 έως 44 ετών και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο η 27χρονη σύντροφος του θύματος προχώρησε σε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, επτά άτομα που επέβαιναν σε δύο οχήματα ανέκοψαν την πορεία του οχήματος τους και με την απειλή κυνηγητικών όπλων και τη χρήση βίας, επιβίβασαν τον 28χρονο στο όχημα τους.

Παράλληλα, αφαίρεσαν από την τσάντα της γυναίκας που προχώρησε στην καταγγελία, χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το βράδυ του συμβάντος, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου θύματος και μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε ο 28χρονος, ενώ συνελήφθη επί τόπου ο 69χρονος δράστης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ