ΕΛΛΑΔΑ

Κάρτα σίτισης: Πότε πιστώνεται στους δικαιούχους η δέκατη δόση

Κάρτα σίτισης: Πότε πιστώνεται στους δικαιούχους η δέκατη δόση
Κάρτα αλληλεγγύης (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η κάρτα αλληλεγγύης θα ενεργοποιηθεί για δέκατη φορά τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 16.763.510,00 ευρώ, θα πιστωθεί σε 148.056 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι λίγοι τελευταίοι δικαιούχοι, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης της Κ.Υ.Α., οι οποίοι με την παρούσα θα λάβουν δέκα δόσεις της επιδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση δίδεται μέσω της κάρτας σίτισης και ανέρχεται στα 70-220 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το ποσό που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Η δέκατη αυτή πίστωση είναι απόρροια της τρίμηνης παράτασης που έχει πάρει το πρόγραμμα (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος). Η ηγεσία του υπουργείου έκρινε απαραίτητο να παραταθεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές δεν επιτρέπει την έναρξη των νέων αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που είχε προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου.

Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα επωφεληθούν από τις παροχές έως και τον Ιούνιου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ