ΕΛΛΑΔΑ

Μετέωρα Πολίχνης: «Φαινόμενο ανθρωπογενούς προέλευσης» οι μυστηριώδεις ήχοι - Τι λέει ο Κ. Παπαζάχος

Μετέωρα Πολίχνης: «Φαινόμενο ανθρωπογενούς προέλευσης» οι μυστηριώδεις ήχοι - Τι λέει ο Κ. Παπαζάχος
Απορούν οι κάτοικοι με τον θόρυβο ΙΝΤΙΜΕ

Για ένα φαινόμενο ανθρωπογενούς προέλευσης κάνει λόγο ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος για τους μυστηριώδης ήχους που ακούγονται τα βράδια στα Μετέωρα Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη και αναστατώνουν τους πολίτες. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαζάχος απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

«Είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μυστήριο αυτό μίλησε και ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο της πόλης να κάνει μελέτες και να δει αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό. Τόνισε ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι τοπικό.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Βασίλης Μέλφος που επισκέφθηκε το σημείο το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου επίσης κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, ωστόσο δεν βρήκε την «πηγή».

Ούτε η ΕΥΑΘ κατάφερε να βρει την προέλευση, λέγοντας πως δεν οφείλεται ούτε στο δίκτυο του νερού ούτε στη λειτουργία του υδραγωγείου.

Ακούστε τον ήχο στο παρακάτω βίντεο:

Οι κάτοικοι αναζητούν την προέλευση τα βράδια

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ThessToday.gr, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και του αντιπροέδρου της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκου Παπαδόπουλου, ο ήχος ενδεχομένως να οφείλεται σε τεχνικά έργα της περιοχής .

Οι κάτοικοι βγαίνουν τα βράδια έξω και κάνουν μόνοι τους έρευνες στην περιοχή.

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου με έδρα το άλσος Μετεώρων «Φίλοι του Δάσους» με την καταγραφή του θορύβου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ