ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Το μεγαλύτερο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων

Αθήνα: Το μεγαλύτερο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων
Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο και στις γειτονιές της πόλης (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο και στις γειτονιές της πόλης τα τελευταία 18 χρόνια.

Με βάση τον σχεδιασμό, μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 410 νέα, σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια, που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της πόλης.

Αυτήν την περίοδο ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς Πλαταιών και πλατείας Αγίας Μαρκέλλας (3ο δημοτικό διαμέρισμα), ενώ, ήδη, από τον περασμένο Ιούλιο που εκτελούνται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα», έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια στους εξής δρόμους: Σίνα, Βησσαρίωνος, Φαβιέρου, Ακομινάτου (1ο δημοτικό διαμέρισμα), Ηούς, Αμφιπόλεως (3ο δημοτικό διαμέρισμα) και Κίου (5ο δημοτικό διαμέρισμα).

Κάθε νέο πεζοδρόμιο είναι κατασκευασμένο από ψυχρά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως μάρμαρο, τσιμεντόπλακες, σκυρόδεμα με ψηφίδες στην επιφάνειά τους. Με αυτά τα σύγχρονα υλικά ελέγχεται το φαινόμενο της λεγόμενης «αστικής θερμικής νησίδας» και δεν επιβαρύνεται η περιοχή παρέμβασης από τις υψηλές θερμοκρασίες που συγκρατούνται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στα κτίρια της πόλης.

«Η Αθήνα, μέρα με τη μέρα, αποκτά τα πεζοδρόμια που αξίζουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη. Μία πόλη που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στη μετακίνησή τους, αλλά και μία πόλη που σέβεται με πράξεις το περιβάλλον. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», τονίζει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ