ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος - Αποκλειστικό: Έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή ανήλικων προσώπων

Στάθης Παναγιωτόπουλος - Αποκλειστικό: Έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή ανήλικων προσώπων
Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη δώσει εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «σαρώσει» ελληνικές και ξένες «ροζ» σελίδες για να εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών ακόμη και για ενδεχόμενη εμπλοκή ανήλικων προσώπων σε «βίντεο ερωτικού περιεχομένου», που αναρτούσε εν αγνοία πρώην συντρόφων του, βρίσκεται ο  Στάθης Παναγιωτόπουλος, μέχρι πρότινος συμπαρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη δώσει εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «σαρώσει» ελληνικές και ξένες «ροζ» σελίδες για να εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη του Στάθη Παναγιωτόπουλου με ειδική παραγγελία να ελεγχθεί διεξοδικά αν προκύπτει τυχόν εμπλοκή και ανήλικων προσώπων.

Όπως είναι γνωστό, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

Συγκεκριμένα οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον Στάθη Παναγιωτόπουλο είναι οι εξής: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Τι είπε στην απολογία του ο Στάθης Παναγιοτόπουλος

Ο ίδιος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην απολογία του φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα που υπέβαλε μήνυση εναντίον του, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχω καμία σχέση με την ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο για το έτος 2021, για το οποίο και κατηγορούμαι σύμφωνα με τη μήνυση της κυρίας […]. Ειδικότερα στα επίμαχα δύο αρχεία αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως συμμετέχοντα, πλην όμως δεν έχω προβεί στην ανάρτηση αυτών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και παρακαλώ υποβάλλοντας σχετικό αίτημα να ελεγχθεί από την υπηρεσία σας από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση IP έχουν αναρτηθεί αυτά καθώς και ποια ημερομηνία», ανέφερε αρχικά.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι «τα επίμαχα αρχεία είχαν αρχικά αναρτηθεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μόνο στην ιστοσελίδα […] από εμένα προσωπικά κατά το παρελθόν και πριν το έτος 2019, αλλά στη συνέχεια, στους πρώτους μήνες του ίδιου έτους 2019 με δική μου πρωτοβουλία τα απέσυρα όλα από την εν λόγω ιστοσελίδα[…]».

«Είχα την ανάγκη μιας σεξουαλικής διέγερσης»

Παράλληλα ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος επιχειρώντας να εξηγήσει τις ποινικά κολάσιμες πράξεις του υποστήριξε πως «αισθανόμουν ότι εκείνη την εποχή ήθελα μια σεξουαλική διέγερση με την ανάρτηση βίντεο. Δύο ανάρτησα, όλα ήταν το 2014-2015. Ένιωθα μια διέγερση διαβάζοντας τα ηλεκτρονικά σχόλια στις αναρτήσεις. Αυτή τη στιγμή που το σκέφτομαι πικραίνομαι πάρα πολύ και ντρέπομαι πάρα πολύ. Δεν είμαι αυτό το πράγμα το οποίο έκανα εδώ. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν είμαι τέτοιο άτομο. Μας διέγειρε και τους δύο η ιδέα του βίντεο. Δεν ήξερε ότι θα το αναρτήσω, ούτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Δε χρειάστηκε να την πείσω, φρόντισα να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας […]

Μετά το 2019 ζήτησα τη βοήθεια ψυχιάτρου και εκείνος μου εξήγησε ότι υπάρχει μια παρέκκλιση. Δεν παρακολούθησα συνεδρίες. Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο […] Λυπάμαι και ντρέπομαι γι΄ αυτά που έγιναν και ζητώ συγγνώμη, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ