ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Νοvartis: Σε απολογία την Τετάρτη οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης

Υπόθεση Νοvartis: Σε απολογία την Τετάρτη οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης
Και οι δύο αναμένεται, όπως έχουν δικαίωμα, να ζητήσουν προθεσμία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διερευνά την υπόθεση INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε απολογία για το πρωί της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου 2022, έχουν κληθεί οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση της Novartis με κεντρικό ελεγχόμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Και οι δύο αναμένεται, όπως έχουν δικαίωμα, να ζητήσουν προθεσμία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διερευνά την υπόθεση, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, και να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «σκυτάλη» των απολογιών στη συνέχεια θα περάσει σε πρόσωπα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την κλήση προς απολογία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όταν απολογηθεί και ο τελευταίος κατηγορούμενος η δικογραφία θα «χρεωθεί» πρώτα σε εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Ακολούθως, τα μέλη του θα αποφασίσουν δια βουλεύματος σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων – πολιτικών και μη – που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το βούλευμά τους οι δικαστές θα κρίνουν αν και ποια πρόσωπα ενδεχομένως βρεθούν στην επόμενη δικονομική φάση, δηλαδή στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ