ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλά στην εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ), την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας έχει ως αρμοδιότητες το σχεδιασμό πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, την επίβλεψη της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και της συμμόρφωσής της με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την προώθηση και το συντονισμό της δράσης των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα αυτά EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Το βιβλίο, ως πηγή γνώσης αλλά και συνακόλουθης έμπνευσης και αναψυχής, είναι αναντικατάστατο», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4).

«Και τούτο γιατί, πέρα από την μοναχική ανάγνωση του περιεχομένου του –και μάλιστα υπό όρους που επιτρέπουν στον αναγνώστη να καθορίζει "κυριάρχως", άρα με αίσθηση ελευθερίας, τον χρόνο και τον χώρο χρήσης του βιβλίου– αφήνει πάντα ανοιχτό, μεταξύ άλλων, κι ένα παράθυρο διανοητικής επικοινωνίας με τον συγγραφέα του. Ακόμη κι όταν αυτός είναι ανώνυμος», προσθέτει ο κ. Παυλόπουλος.

«Κάπως έτσι η σημερινή –εύχομαι κι ελπίζω πρόσκαιρη– παρακμιακή πορεία του βιβλίου συνεπάγεται, αναποδράστως, ένα είδος μείωσης του ζωτικού χώρου της γενικότερης ελευθερίας του καθενός μας, επέκεινα δε ένα είδος μελαγχολικής επέκτασης του πεδίου της μοναξιάς μας», επισημαίνει ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ