ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα απευθύνει μήνυμα ότι η υπόθεση βιασμού της 24χρονης θα διαλευκανθεί πλήρως Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, αναμένεται και μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για την καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα να επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου, όπου έκανε καταγγελία η 24χρονη για τον βιασμό της από τρεις άνδρες σε σουίτα ξενοδοχείου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα απευθύνει σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως και ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι΄αυτό.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε και παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου για την διερεύνηση του κυκλώματος μαστροπείας και την εμπλοκή γνωστών προσώπων.

Η έρευνα κινείται προς δύο κατευθύνσεις: αρχικά, στην πλήρη διαλεύκανση των όσων συνέβησαν στη διάρκεια του πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με θύμα την 24χρονη, η οποία καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό και η δεύτερη στην αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και προωθούσε γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Προς το παρόν, η ανάκριση που συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Εκπρόσωπος αστυνομικών: Η τοξικολογική θα κρίνει ακόμα και τα ισόβια

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, ενώ εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», επισήμανε ο κ. Συμεωνίδης.

Τέλος, ανέφερε ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες.

Αναγνώρισε και δεύτερο άτομο η κοπέλα

Στο μεταξύ, η 24χρονη αναγνώρισε και δεύτερο άτομο, που φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό.

Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία, η 24χρονη είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στην τρίτη της κατάθεση, στην ανακρίτρια, φέρεται πως κατονόμασε και άλλο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί, αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.

Η ίδια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δέχεται βοήθεια από τους ειδικούς.

«Στο πάρτι βρισκόταν και ανήλικη, δέχεται απειλές η 24χρονη», λέει ο εργοδότης της

Μιλώντας στο Open, ο εργοδότης της νεαρής, στον οποίο όπως λέει απευθύνθηκε πρώτα, μετά το συμβάν, ανέφερε, πως στο συγκεκριμένο πάρτι βρισκόταν και μια ανήλικη.

«Ήταν επτά άνδρες και περίπου 12 -14 κοπέλες. Είναι ένα νυμφοπάζαρο εκεί, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Η φίλη της, που ήταν μαζί, ήταν 17,5 ετών. Οι άνθρωποι που διοργανώνουν αυτά τα πάρτι, είναι εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο εργοδότης της στο Mega, η κοπέλα δέχεται απειλές και φοβάται για τη ζωή της.

«Φιλοξενείται από κάποια άτομα γιατί όπως αντιλαμβάνεστε φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές, προσπαθεί και φυλάγεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι μόνη της. Καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της» συμπλήρωσε ο ίδιος άνδρας.

Αναφορές για εμπλοκή αθλητών στον βιασμό

Αίσθηση προκάλεσαν παράλληλα αναφορές και για εμπλοκή αθλητών στην υπόθεση του βιασμού της κοπέλας.

Μιλώντας στο Οpen, o πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται εμπλοκή πυγμάχου στο εν λόγω έγκλημα, αλλά και πως δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει πυγμάχος επειδή πηγαίνει στο γυμναστήριο και κάνει μια προπόνηση.

Η κατάθεση της 24χρονης

Η 24χρονη περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα που κατήγγειλε ότι συνέβησαν στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου. «Στις 04:00 το πρωί φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης, δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητό μου να εντοπίσω. Έτσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο» ανέφερε η 24χρονη.

«Καθώς αποφάσισαν να φύγουν, δέχτηκε τηλεφώνημα από αυτόν που την κάλεσε στο πάρτι και της λέει γύρισε πίσω, θα σε βοηθήσω. Ένιωσε ασφάλεια καθώς το σπίτι της ήταν μακριά, στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας.

«Ανεβαίνοντας στο δωμάτιό μου συνάντησα στον διάδρομο τρεις άνδρες που ήταν στο πάρτι. Αυτοί, επειδή ήμουν σε άσχημη κατάσταση, με κάλεσαν στο δωμάτιό τους, λέγοντας ότι είναι καλύτερο. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα», είπε στην κατάθεσή της η κοπέλα.

«Ξύπνησα το πρωί λίγο πριν τις 11:00, και βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα. Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα, ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμά μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανα την καταγγελία», κατέθεσε.

Τα 4 ερωτήματα

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα, καθώς υπάρχουν ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν, σύμφωνα με το Star:

1) Η κοπέλα ξυπνά μόνη της και γυμνή στο δωμάτιο 602 το οποίο έχει κλεισθεί στο όνομα του κατηγορουμένου. Που ήταν ο 27χρονος όταν ξύπνησε η κοπέλα; Γιατί είχε εξαφανισθεί;

2) Γιατί βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου το κλειδί από το δωμάτιο 510 που είχε κλείσει η κοπέλα γιατί δεν αισθανόταν καλά;

3) Σε ποιον ανήκει το χάπι συγκεκριμένης εταιρείας που αφορά σε στυτική λειτουργία και βρέθηκε στην έρευνα που έγινε στο δωμάτιο που φέρεται να έγινε ο βιασμός;

4) Ποιος έκλεισε το δωμάτιο 401 στο οποίο έγινε το πάρτι; Ήδη έχει σχηματιστεί μία δεύτερη δικογραφία για παραβίαση των μέτρων διάδοσης για τον κορωνοϊό. Ξέρουμε ότι ο διοργανωτής κάλεσε το κορίτσι στο πάρτι αλλά μένει να δουν οι αρχές αν αυτός έκλεισε το δωμάτιο ή κάποιος άλλος. Και είναι η πρώτη φορά που γίνεται πάρτι;

Coca Cola: Καμία σχέση της εταιρείας με τα πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση

Mε ανάρτησή της στο Facebook, η Coca-Cola 3Ε πήρε θέση σχετικά με τα όσα ακούγονται για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η Coca-Cola 3E υπογραμμίζει πως ονόματα προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα με την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία.

Στην ανάρτηση της εταιρείας αναφέρεται:

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ