Κορωνοϊός - Προειδοποίηση Παυλάκη: «Δέλτα» και «Όμικρον» μπορεί να αναζωπυρωθούν
Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε καθηγητής και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης λέγοντας πως «τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας».
Όπως εκτιμά ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ, το «τσουνάμι» της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθούν κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.
«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους».
Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον.
«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».
Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».
Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από 17χρονο - Συνελήφθη ο νεαρός και οι γονείς του
13:50
«Σκληρό ροκ» στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτες αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
13:40
Επεισόδιο στον Πειραιά: Συνελήφθη 66χρονος - Eπιτέθηκε σε αστυνομικό επειδή του έκοψε πρόστιμο
13:38
Κορυδαλλός: Αστυνομική καταδίωξη για ληστεία κατά 69χρονου - Δύο συλλήψεις
13:31