ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη- Ιατροδικαστής: Καθυστέρησαν οι εξετάσεις- Στην Ελβετία οι τοξικολογικές

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη- Ιατροδικαστής: Καθυστέρησαν οι εξετάσεις- Στην Ελβετία οι τοξικολογικές
Η 24χρονη καλείται να δώσει άλλη μία κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας την Παρασκευή Facebook

Στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον για την υπόθεση της καταγγελίας του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.  

Καθώς οι πρώτες καταθέσεις των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό έρχονται στο φως, δείγματα που ελήφθησαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης θα σταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας.

Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Νέα κατάθεση παρουσία ψυχολόγου

Η 24χρονη καλείται να δώσει άλλη μία κατάθεση ενώπιον της ανακρίτιας την Παρασκευή, με την παρουσία ψυχολόγου, καθώς ανέκυψαν νέα ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν από τις ανακριτικές αρχές αλλά και γιατί το περιβάλλον της ζήτησε να εισαχθούν νέα στοιχεία.

Ιατροδικαστής Κούτσης: Καθυστέρησαν οι διαδικασίες

Στο χάπι του βιασμού, που πιθανολογείται ότι δόθηκε στην 24χρονη, και τις ιδιότητες που προκαλεί αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Χ. Κούτσης μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στον Ant1. «Αυτό που αναζητείται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν έχει δοθεί κάποιο κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ένα τέτοιο είναι το χάπι του βιασμού. Αυτό έχει τις εξής ιδιότητες. Είναι υγρό άχρωμο και άοσμο. Μπορεί να το καταναλώσει κάποιος χωρίς να το καταλάβει. Έχουμε διαταραχές της μνήμης, πτώση των αναστολών, υπνηλία, ψευδαίσθηση ευφορίας και μειωμένο άγχος. Αυτά καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο το άτομο που έχει καταναλώσει αυτήν την ουσία», ανέφερε ο κ. Κούτσης.

Και συνέχισε: «Όταν έχουμε μια καταγγελία βιασμού πρέπει όλα να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς καθυστέρησε, θα έπρεπε να είχε γίνει πιο άμεσα. Δεν ξέρω τους λόγους, κάποια πράγματα καθυστέρησαν και λόγω αργιών».

Ο ιατροδικαστής εξήγησε τους λόγους της ανάγκης για άμεση εξέταση: «Οι περισσότερες ουσίες μετά από δύο ημέρες δεν ανιχνεύονται. Ωστόσο έχουμε ένα πολύ δυνατό όπλο, ιατροδικαστικά, τα ούρα. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις ουσίες και μετά από περισσότερες ημέρες. Επειδή η συγκεκριμένη ουσία που αναζητείται έχει μια ιδιαιτερότητα, υπάρχει ενδογενής παραγωγή, παράγει ο ίδιος ο οργανισμός τη συγκεκριμένη ουσία, για να μην έχουμε ενδεχόμενο λάθους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ