ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Νέα κατάθεση στην ανακρίτρια από την 24χρονη και φιλικά της πρόσωπα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Νέα κατάθεση στην ανακρίτρια από την 24χρονη και φιλικά της πρόσωπα
Νέα κατάθεση στην ανακρίτρια υπό την παρουσία ψυχολόγου Facebook

Για τέταρτη φορά αναμένεται να καταθέσει σήμερα η 25χρονη Γεωργία Μπίκα και στενά της πρόσωπα για τα όσα έγιναν το βράδυ του καταγγελόμενου ομαδικού βιασμού στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την επόμενη μέρα.

Η 24χρονη αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώπιων της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, παρουσία ψυχολόγου.

Στη λίστα των καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της: η 17χρονη φίλη της που είχε φύγει από το πάρτι νωρίτερα, ο εργοδότης της, αλλά και ένα φιλικό πρόσωπο του τελευταίου, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από την ίδια το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.

Έρευνες στα σπίτια των εμπεκόμενων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν έρευνες στις οικίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αντιφάσεις και κενά στις καταθέσεις των τριών

Χτες, Πέμπτη, οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Στις καταθέσεις των τριών εμπλεκόμενων υπάρχουν αντιφάσεις και κενά, τόσο ως προς το χρονικό πλαίσιο, όσο και προς τα στοιχεία.

Ο καθένας, από την πλευρά του, προσπαθεί να απεμπλακεί από την υπόθεση, ενώ όπως ισχυρίζονται κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στη σουίτα όταν έκλεισε η πόρτα του πολυτελούς δωματίου.

Μεταξύ άλλων, εντύπωση προκαλεί πως ο Κ.Π. στην κατάθεσή του λέει πως «φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ» όταν την πρωτοείδε, ενώ ο Β.Λ. -ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία- υποστηρίζει πως «ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης».

Επίσης, ο μόνος που στην κατάθεσή του αναφέρεται στο δωμάτιο που έκλεισε η 24χρονη, με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασης μέθης την οποία αντιλαμβανόταν, είναι ο αδελφός του 27χρονου.

«Μετά από περίπου μισή ώρα επέστρεψε ο αδερφός μου Β. μόνος του στο δωμάτιο όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο» αναφέρει.

Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροή της δικογραφίας

Εν των μεταξύ, έρευνα σχετικά με τη διαρροή εγγράφων καταθέσων σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε ΜΜΕ, κυρίως σε ιστοσελίδες, δημοσιεύτηκαν αυτούσιες οι καταθέσεις, με φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων, που ελήφθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Αρνείται τον βιασμό ο 27χρονος κατηγορούμενος

Παράλληλα, την πρώτη του δημόσια δήλωση έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μέσω της δήλωσής του, ο 27χρονος ζητά ίση αντιμετώπιση καθώς απορρίπτει τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατα» όσα ισχυρίζεται η 24χρονη, λέγοντας ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που τα καταρρίπτουν». Μάλιστα, υποστηρίζει πως «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Κρίσιμα για την υπόθεση είναι τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, καθώς θα δείξουν αν όντως η 24χρονη Γεωργία αναισθητοποιήθηκε με κάποιο χάπι ή ναρκωτική ουσία εν αγνοία της.

Tα αποτελέσματα, που κρίνουν την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς δείγματα έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο της Ελβετίας.

Έρευνα για διεθνές κύκλωμα

Ο Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει συμβουλευτικά την πλευρά της καταγγέλλουσας προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος μίλησε για «διεθνές κύκλωμα», το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπάρχει παρέμβαση της εισαγγελίας της Κύπρου έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν διαβίβασης των σχετικών καταγγελιών στον εισαγγελέα της Κύπρου από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη. Κατά τις πληροφορίες και καταγγελίες για τις οποίες έκανε λόγο ο Νίκος Διαλυνάς, «υπήρξαν Κύπριοι στο πάρτι και υπήρξαν και κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο».

«Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα» πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς σύμφωνα με τον οποίο, όμως, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των εμπλεκόμενων Κυπρίων. «Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις γιατί πάρτι με κοπέλες και Κύπριους δεν είναι πάρτι» είπε ακόμη και σημείωσε πως «οι πληροφορίες είναι ότι δεν πρόκειται για παράρτημα, αλλά για κύκλωμα που συνεργάζεται με το εξωτερικό. Βιαστείτε μη μας "καπελώσουν" από την Κύπρο και ξεφτιλιστούμε».

Ο Κύπριος βουλευτής με επιστολή στον εισαγγελέα ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα. «Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι' αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για καταγγελία από ακτιβιστή που κατήγγειλε ότι στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ