ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Επανέλαβε τα όσα βίωσε στη σουίτα η 24χρονη - Προσκόμισε και γραπτά μηνύματα

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Επανέλαβε τα όσα βίωσε στη σουίτα η 24χρονη - Προσκόμισε και γραπτά μηνύματα
SMS και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα προσκόμισε η 24χρονη Γεωργία INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική της κατάθεση ενώπιων της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης -παρουσία ψυχολόγου μετά από αίτημα των ανακριτικών αρχών- η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μετά από περίπου 1,5 ώρα βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η 24χρονη, η οποία κατέθεσε -μεταξύ άλλων- SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα. Πρόκειται για γραπτά μηνύματα, κλήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις επίμαχες ώρες με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, πριν και μετά τον βιασμό που κατήγγειλε την ίδια ημέρα στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να της κάμψουν τις αντιστάσεις.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα», είπε ο κ. Ζιώγας.

«Η Γεωργία δεν έχει αντιφάσεις και οι καταθέσεις της κρίνονται ειλικρινείς», είπε ο δικηγόρος της.

«Εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια, και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο κ. Ζιώγας.

Νέες κατεθέσεις τη Δευτέρα

Λίγες ώρες νωρίτερα, η 24χρονη βρέθηκε και στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για νέα κατάθεση, αναφορικά με την φραστική επίθεση που είπε ότι δέχτηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο που συνόδευσε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στις αστυνομικές αρχές. .

Στην ίδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, κατέθεσε επί σχεδόν δύο ώρες ο εργοδότης της 24χρονης. Μαζί με τον 49χρονο επιχειρηματία ήταν και ένας 47χρονος φίλος του, ο οποίος τελικά θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα. Σημειωτέον ότι δυο τους παρέλαβαν την 24χρονη Γεωργία Μπίκα από το ξενοδοχείο, όταν η ίδια επικοινώνησε με το αφεντικό της, λέγοντάς του ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσει η 17χρονη φίλη της, που ήταν μαζί της στο πάρτι πριν από τον βιασμό της, αλλά και ο φίλος του εργοδότη της, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό.

Κατασχέθηκαν τα κινητά δύο εμπλεκομένων

Τα κινητά τηλέφωνα δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση με την καταγγελία του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, κατέσχεσαν οι Αρχές. Μετά από εντολή του εισαγγελέα στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των δύο εμπλεκομένων και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ