ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Προειδοποίηση πυκνά χιόνια και στην Αττική τη Δευτέρα

Καιρός - Αρναούτογλου: Προειδοποίηση πυκνά χιόνια και στην Αττική τη Δευτέρα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα Intime

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στα κεντροανατολικά ηπειρωτικά της χώρας από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα (24/1), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και στα ανατολικά ηπειρωτικά, εκτός από το Αιγαίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων από τα βόρεια και συγκεκριμένα από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, σε περιοχές της νότιας Χαλκιδικής και μέχρι περίπου το ύψος των Τεμπών. Τα χιόνια θα φτάσουν σε Βόλο, Λαμία, Αττική κατά τόπους και στην ανατολική - βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά ως πολύ πυκνές κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της Δευτέρας σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια. Μετά το μεσημέρι τα χιόνια θα πυκνώσουν στην Αττική.

Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν από το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Αθήνας - Λαμίας και μέχρι το Βόλο καθώς τα χιόνια θα συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους και θα έχουν τη μορφή χιονοθύελλας. Η Εύβοια αναμένεται να δεχθεί μεγάλο ύψος χιονιού, όπου τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης αναμένεται χιονόστρωση 40 – 50 εκατοστών.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο (21/1), στα ανατολικά, τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, από το ύψος της Λαμίας, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, Αττική αλλά και βορειοανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο.

Μάλιστα, στην ανατολική Στερεά μέχρι και την Θήβα δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα πιο χαμηλά. Παράλληλα, άστατος θα είναι ο καιρός στη βορειοδυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου με διάσπαρτες μπόρες. Στα βόρεια τμήματα της χώρας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο.

Μετά το μεσημέρι στη νοτιοανατολική Στερεά δεν αποκλείεται κάποιες πρόσκαιρες μπόρες χιονιού να φτάσουν και πιο χαμηλά. Ωστόσο, αναμένεται να «ανοίξει» ο καιρός παντού στα ηπειρωτικά με λίγες αραιές συννεφιές στα βόρεια - βορειοδυτικά ενώ στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Η Αττική, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες θα έχει τοπικές βροχές αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη, θα έχει από το πρωί ηλιοφάνεια όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ