ΕΛΛΑΔΑ

Bιασμός - Θεσσαλονίκη: Στα κινητά και στις τοξικολογικές οι απαντήσεις; - Βίντεο από τη σουίτα 401

Bιασμός - Θεσσαλονίκη: Στα κινητά και στις τοξικολογικές οι απαντήσεις; - Βίντεο από τη σουίτα 401
Σε δύο κατευθύνσεις πλέον οι έρευνες, μία για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας (φωτογραφία) και μία για πιθανά κυκλώματα μαστροπείας και ναρκωτικών INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της πολύκροτης καταγγελίας βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη καλούνται να ενώσουν οι ερευνητές, σε μια υπόθεση που φέρεται να απλώνει τα πλοκάμια της ακόμη και σε κυκλώματα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Χθες, Παρασκευή, στο «μικροσκόπιο» μπήκε ο Μ.Π., τον οποίο κατονόμασε η καταγγέλλουσα ως τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι.

Ο κατ' επάγγελμα μετρ και διοργανωτής παρόμοιων εκδηλώσεων με «εκλεκτούς» καλεσμένους επί πέντε ώρες κατέθετε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, o 33 άνδρας, ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση, δεν κατέθεσε ως ύποπτος για κάποιο αδίκημα αλλά ως μάρτυρας για το κύκλωμα μαστροπείας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία.

Προσκόμισε και γραπτά μηνύματα στην ανακρίτρια η 24χρονη

Νωρίτερα χθες το απόγευμα, ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική της κατάθεση ενώπιων της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης -παρουσία ψυχολόγου μετά από αίτημα των ανακριτικών αρχών- η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μετά από περίπου 1,5 ώρα βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η 24χρονη, η οποία κατέθεσε -μεταξύ άλλων- SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα. Πρόκειται για γραπτά μηνύματα, κλήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις επίμαχες ώρες με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, πριν και μετά τον βιασμό που κατήγγειλε την ίδια ημέρα στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο δικηγόρος της 24χρονης αποκάλεσε την απόφαση της κοπέλας να βρει με το πρόσωπό της να καταγγείλει τα σοβαρά αδικήματα «μοναδικό παράδειγμα», ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση, όπως είπε, των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Χθες κατάθεσε η Γεωργία συμπληρωματικά, και επιβεβαίωσε την καταγγελία της την αρχική με κάθε λεπτομέρεια, προσκομίζοντας τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα που της έστειλαν. Επιβεβαίωσε, σε συνδυασμό με όσα δείχνουν οι κάμερες του ξενοδοχείου, τις ώρες που μπήκε και βγήκε στο ξενοδοχείο», είπε ο κ. Ζιώγας.

«Η Γεωργία βγήκε με το πρόσωπό της άμεσα, πολύ γρήγορα μετά το περιστατικό, ένα μοναδικό παράδειγμα για τέτοια σοβαρά αδικήματα όπως αυτό του βιασμού, και ο κατηγορούμενος κρυμμένος πίσω από την επωνυμία του, την οικονομική του επιφάνεια, βγήκε με σκοτεινό πρόσωπο, καταθέτοντας νομικές απόψεις της πολυτελούς υπεράσπισής του», τόνισε ο ίδιος.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει η 24χρονη, ο κ. Ζιώγας είπε ότι «Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε μια σκληρή βία που βίωσε εκείνη τη νύχτα η Γεωργία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι εχτές θα τις είχαμε. Μια ολόκληρη χώρα περιμένει. Μια κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τα κρίσιμα αποτελέσματα. Μόλις έρθουν είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί η βία κατά της Γεωργίας και θα αλλάξει η κατηγορία για να βρεθούν οι ένοχοι εκεί που τους αξίζει, στη φυλακή».

«Όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την προδικασία, ήδη διερευνώνται από τις αρχές, αν υπάρχουν καθυστερήσεις που θα κρίνουν την υπόθεση, θα αναζητηθούν ευθύνες. Οι καθυστερήσεις που έγιναν δε φαίνεται να μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Το βίντεο από τη σουίτα 401 στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ένα βίντεο από το πάρτι την Πρωτοχρονιά σε σουίτα στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε ο βιασμός της Γεωργίας Μπίκα, είδε το φως της δημοσιότητας.

Το Mega μετέδωσε την Παρασκευή εικόνες μέσα από τη σουίτα 401 του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Στο βίντεο ακούγεται να παίζει δυνατή μουσική από το ηχείο, ενώ στο χώρο ακούγονται γέλια και φωνές από τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.

Μέσα στη σουίτα 401, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι και η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Από αυτά που διακρίνονται, φαίνεται πως τα φώτα ήταν σε χαμηλή ένταση, ενώ στο βάθος διακρίνεται το μπαρ, γεμάτο μπουκάλια με ποτά.

Νέες κατεθέσεις τη Δευτέρα

Λίγες ώρες νωρίτερα από την κατάθεσή της, η 24χρονη βρέθηκε και στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για νέα κατάθεση, αναφορικά με την φραστική επίθεση που είπε ότι δέχτηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο που συνόδευσε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στις αστυνομικές αρχές.

Στην ίδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, κατέθεσε επί σχεδόν δύο ώρες ο εργοδότης της 24χρονης. Μαζί με τον 49χρονο επιχειρηματία ήταν και ένας 47χρονος φίλος του, ο οποίος τελικά θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα. Σημειωτέον ότι δυο τους παρέλαβαν την 24χρονη Γεωργία Μπίκα από το ξενοδοχείο, όταν η ίδια επικοινώνησε με το αφεντικό της, λέγοντάς του ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσει η 17χρονη φίλη της, που ήταν μαζί της στο πάρτι πριν από τον βιασμό της, αλλά και ο φίλος του εργοδότη της, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό.

Κατασχέθηκαν τα κινητά δύο εμπλεκομένων

Τα κινητά τηλέφωνα δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση με την καταγγελία του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, κατέσχεσαν οι Αρχές. Μετά από εντολή του εισαγγελέα στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των δύο εμπλεκομένων και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ