ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Προς κλείσιμο τα σχολεία της Αττικής - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Προς κλείσιμο τα σχολεία της Αττικής - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις
Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «και η Τρίτη θα είναι, με βάση τις προβλέψεις, μια παγωμένη ημέρα. Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη σε όλη την Αττική». INTIME NEWS

Την ισχυρή πιθανότητα να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Αττική τουλάχιστον την Τρίτη ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, με σφοδρές χιονοπτώσεις και έντονο παγετό.

Σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «και η Τρίτη θα είναι, με βάση τις προβλέψεις, μια παγωμένη ημέρα. Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη σε όλη την Αττική».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Η εισήγηση των δημάρχων της Αττικής

Είχε προηγηθεί εισήγηση των δημάρχων της Αττικής προς τον κ. Πατούλη ήδη από το Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, ελήφθη, όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ