ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα καταγγελία για τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης; Το χρονικό της φρίκης

Έρχεται νέα καταγγελία για τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης; Το χρονικό της φρίκης
Το χρονικό της φρίκης που έζησε στα χέρια του ιερέα ξεδίπλωσε η ανήλικη στην κατάθεσή της ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη φρίκη που έζησε στα χέρια του ιερέα και πνευματικού της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεση που έδωσε η 17χρονη μαθήτρια την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα καταγγελία σε βάρος του 37χρονου ιερωμένου για βιασμό.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η υπερασπιστική γραμμή του ιερέα. Ο συνήγορός του, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του κοριτσιού, είπε χαρακτηριστικά πως είναι της μόδας αυτού του είδους οι καταγγελίες, που γίνονται δηλαδή μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποτιθέμενη πράξη.

Υποστήριξε μάλιστα πως η 17χρονη ήταν εκείνη που έστελνε άσεμνα μηνύματα στον ιερέα και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία επιβαρυντικά για τον πελάτη του.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για τον συγκεκριμένο ιερέα ενώ αναμένεται και η απολογία του κληρικού στον ανακριτή.

Η κατάθεση της 17χρονης

Το χρονικό της φρίκης ξεδίπλωσε η ανήλικη στην κατάθεσή της: «Όταν άρχισα να πηγαίνω στο λύκειο, σταμάτησα να πηγαίνω πια στο κατηχητικό. Είπα στη μαμά μου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο κατηχητικό και τότε ήταν και η περίοδος που άρχισε και ο κορωνοϊός και όλα αυτά και ήμουν αρκετά στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω» κατέθεσε το κορίτσι.

Παρουσία ειδικής παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων η κοπέλα διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της και ξεσπούσε σε λυγμούς. «Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου. Τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί” είπε με δάκρυα η 17χρονη.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση του, το νεαρό κορίτσι ξεδιπλώνει τον εφιάλτη που έζησε από το Νοέμβριο του 2019, έως τα μέσα του 2020. Όπως είπε η δικηγόρος της, το κορίτσι νιώθει ήδη μια λύτρωση, διότι έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη και την υποδιεύθυνση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, όλα όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. «Με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αυτό που περιμένει η ίδια και η οικογένειά της είναι η παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για να μην κάνει το ίδια σε άλλα παιδιά» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Τη νύχτα του Σαββάτου άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του ιερού ναό Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, όπου λειτουργούσε ο ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, ενώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο 37χρονος τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ διερευνώνται και άλλες καταγγελίες.

«Δεν ξέρω τίποτα πέφτω από τα σύννεφα.. το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πέσω από γκρεμό» δηλώνει ο πατέρας του ιερέα, ενώ η σύζυγός του δήλωσε: «Είμαστε σε ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε» ενώ σε άλλες δηλώσεις της στήριξε απόλυτα τον άνδρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ