ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κομφόζιο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κομφόζιο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων
Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί με τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας πάνω από τη γέφυρα Καλυφτάκη όπου η κίνηση διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί με τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη καθώς η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες, και αρκετοί οδηγοί σταματάνε για να τις περάσουν στα αυτοκίνητά τους.

Κολλημένα υπάρχουν αυτοκίνητα υπάρχουν και στον παράδρομο της Εθνικής στο ύψος της Μαλακάσας. Στον Άγιο Στέφανο, υπήρχαν αυτοκίνητα που έκαναν αναστροφή επειδή δεν είχαν αλυσίδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην Βαρυμπόμπη και το Κρυονέρι.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στους παράδρομους, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να καλεί την Νέα Οδό να «αναλάβει τις ευθύνες της».

«Είναι η ώρα της μάχης. Η Νέα οδός θα πρέπει να καταλάβει τη μεγάλη ευθύνη που υπάρχει αυτή την ώρα. Είναι έντονο το φαινόμενο δεν μπορούμε προληπτικά να κλείνουμε δρόμους. Δεν πρέπει να μετακινείται κανείς χωρίς λόγο και όποιος μετακινείεται να έχει αλυσίδες» σημείωσε ο κ. Πατούλης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι δυσκολη η κατάσταση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από όλους.

«Η νέα Οδός να αναλάβει τις ευθύνες της» σημείωσε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο Open, λέγοντας ότι σε λίγη ώρα θα είναι διαθέσιμα αυτοκίνητα της περιφέρειας.

Εχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, είπε από την πλευρά του ο δημάρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στη N.E.O.Aθηνών -Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δοακοπή της κυκλοφορίας επίσης σημειώθηκε:

1) Στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

2) Στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣNEN προς τον Άγιο Πέτρο και

3) Aπαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Π.E.O. Aθηνών - Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα

Η κίνηση στα υπόλοιπα οδικά τμήματα όπου επιτρέπεται ακόμα η κυκλοφορία, πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ