ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Πατούλης: «Δεν μπορεί να κλείνει η Εθνική Οδός όταν χιονίζει»

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Πατούλης: «Δεν μπορεί να κλείνει η Εθνική Οδός όταν χιονίζει»
«Η Νέα Οδός πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της» ανέφερε ο περιφερειάρχης INTIME NEWS

Την εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» που εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας εγκαλεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ως υπεύθυνη για το κλείσιμο του δρόμου γιατί δεν έχει βγάλει όλα τα μηχανήματα για να καθαρίσει το οδόστρωμα από το χιόνι.

Ο Γ. Πατούλης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι η Εθνική Οδός είναι ένας δρόμος ο οποίος πρέπει να μένει ανοικτός και δεν μπορεί ο δρόμος να κλείνει όταν χιονίζει. «Τα ίδια έκανε και πέρυσι», είπε ο περιφερειάρχης Αττικής κατηγορώντας την εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Εθνική Οδός θα πρέπει να κρατηθεί ανοιχτή μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας.

Ο κ. Πατούλης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του και στη σύσκεψη που έγινε υπό την Πολιτική Προστασία την Κυριακή στο ενδεχόμενο κλεισίματος της Εθνικής Οδού λόγω της κακοκαιρίας.

Από την πλευρά της, η «Νέα Οδός» απάντησε ότι έχει βγάλει 30 μηχανήματα και καθαρίζει το δρόμο και ότι το φαινόμενο είναι πολύ εντόνο.

Ο κ. Πατούλης ανταπάντησε λέγοντας «ότι δεν ξέρω εάν είναι 30 τα μηχανήματα ή 80, αλλά η Νέα Οδός, και το είπαμε και χθες, πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να έχει τόσα μηχανήματα όσα χρειάζονται για να καθαρίσει το δρόμο».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η Νέα Οδός πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της».

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στη N.E.O.Aθηνών -Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ