ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία - Τι απαντά η Νίκη Κεραμέως

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία - Τι απαντά η Νίκη Κεραμέως
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πολλά προβλήματα εντοπίζονται στην τηλεκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολεία που είναι κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωνε νωρίτερα ότι στις 10 το πρωί βρίσκονταν σε λειτουργία 44.000 ψηφιακές τάξεις και πως η διαδικασία λειτουργεί κανονικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν να φτάσουν στα σχολεία από όπου πραγματοποιούν την τηλεκπαίδευση ενώ τα προβλήματα στη σύνδεση έχουν καταστήσει αδύνατη την online εκπαίδευση πολλών μαθητών.

ΔΟΕ: «Επικοινωνιακή η μέριμνα» του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση

Για έλλειψη προετοιμασίας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της κακοκαιρίας, κάνει λόγο, σε Δελτίο Τύπου, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση, η Ομοσπονδία αναφέρει πως πρόκειται για «επικοινωνιακή μέριμνα», καθώς «δεν έλαβε κανένα μέτρο εγκαίρως και δεν προχώρησε σε καμία οδηγία προς τα σχολεία για την περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου».

«Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (και τους μαθητές) που δεν διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους και δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν για υπηρεσιακή χρήση, τους συναδέλφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στα σχολεία εξαιτίας των καιρικών φαινομένων; Εγγυάται και καλύπτει το ΥΠΑΙΘ την ασφαλή μετακίνησή τους; Τι θα γίνει με τους γονείς που δεν τυγχάνουν "ειδικής άδειας"; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης; Πώς θα γίνει τηλεκπαίδευση στις περιοχές που θα υπάρχουν διακοπές ρεύματος κι εκεί που δεν υπάρχει internet;», υπογραμμίζει η ΔΟΕ.

Το «ευχαριστώ» της Κεραμέως για την ετοιμότητα και τη συνέπεια των εκπαιδευτικών

Από τη μεριά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μαθητές & εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση από το πρωί, σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους γονείς και τα στελέχη εκπαίδευσης, για την ετοιμότητα και τη συνέπειά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ