ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Έμφραγμα» στις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Έμφραγμα» στις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής
Τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε Κηφισό, Μεσογείων, Κατεχάκη και Αττική Οδό, με τις μετακινήσεις να γίνονται μετ'εμποδίων INTIME

Τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε Κηφισό, Μεσογείων, Κατεχάκη και Αττική Οδό, με τις μετακινήσεις να γίνονται μετ'εμποδίων.

Στην Αττική Οδό η κατάσταση είναι απελπιστική, με τους οδηγούς να είναι εγκλβωβισμένοι στον περιφερειακό Υμηττού από τις 10.00 το πρωί και κανείς μέχρι στιγμής να μην έχει πάει να τους βοηθήσει. Νωρίτερα στην Αττική Οδό είχαν σημειωθεί και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Πολλά αυτοκίνητα βγήκαν από την πορεία τους και πολλοί οδηγοί περίμεναν αρκετή ώρα για βοήθεια, εν μέσω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι έκλεισε και η λεωφόρος Κατεχάκη, με το χιόνι να εμποδίζει κάθε κίνηση των οχημάτων, ενώ προς τον Καρέα απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανάλογη εικόνα και στη λεωφόρο Μεσογείων, με τους οδηγούς να είναι ακινητοποιημένοι για τουλάχιστον μία ώρα από την Αγία Παρασκευή μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Η εικόνα των δρόμων της Αθήνας

Μετ' εμποδίων η κίνηση στην Εθνική, όπου είναι ανοικτή

Αρκετοί οδηγοί έχουν σταματήσει στα δεξιά για να βάλουν αλυσίδες και πολλοί περιμένουν στα διόδια Τραγάνας να ηρεμήσουν τα φαινόμενα. Η κίνηση γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε όλη την Αθηνών - Λαμίας.

Λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στη N.E.O.Aθηνών -Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λίγο πριν τις 12, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό διακόπηκε μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Που είναι κλειστή η κυκλοφορία

Με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε ότι διακόπηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

  • Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας "Το νέο φαράγγι" έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
  • Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού "Αγιος Μερκούριος" έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Από νωρίτερα έχει ανακοινωθεί διακοπή κυκλοφορίας

  • στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητηρία Παπάγου προς τον Υμηττό
  • στην λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα από Νέα Μάκρη προς Πεντέλη
  • στην ανώνυμη οδό Καισαριανή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Καλοπούλας προς τον Υμηττό
  • στη Λεωφόρο Πάρνηθας στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.
  • επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Τροχαία έχει ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για τα βαρέα οχήματα τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα η οποία πλέον έχει επεκταθεί μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Παράλληλα με έκτακτη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ