ΕΛΛΑΔΑ

Εντόπισαν εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων στο κέντρο

Εντόπισαν εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων στο κέντρο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο δημιουργίας υψηλής ποιότητας πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων στην Κυψέλη εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα και βρήκαν εργαστήριο όπου καταρτιζόντουσαν πλαστά έγγραφα τα οποία και πωλούνταν στους ενδιαφερόμενους από 500 έως 1.200 ευρώ ανάλογα το είδος και την φερόμενη χώρα έκδοσης.

Στόχος των πλαστογράφων ήταν οι πλαστές ταυτότητες και τα διαβατήρια να βοηθήσουν στη νομιμοποίηση της παραμονής καθώς και για τη προώθηση μεταναστών από και προς την Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό του "επαγγελματισμού" του κυκλώματος ότι η ποιότητα των εγγράφων χαρακτηρίστηκε απο τα στελέχη της αστυνομίας ως πολύ υψηλή.

Στον εξοπλισμό του εργαστηρίου συγκαταλέγονταν μεταξύ άλλων υπερσύγχρονοι εκτυπωτές, θερμοκολλητές κατάλληλοι για το σχηματισμό ασημοτυπιών και χρυσοτυπιών που χρησιμοποιούνται στα στοιχεία ασφαλείας των εγγράφων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό, μήτρες και σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών αρχών.

Το εργαστήριο είχε επίσης ειδικές μπογιές για τον χρωματισμό των εξωφύλλων, δερμάτινα ρολά για την επένδυσή τους, καθώς και ειδικές κλωστές για τη συρραφή τους.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο Ιρανοί ηλικίας 21 και 39 ετών ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη χώρα προσώπων τρίτων χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ