ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό λεωφορείου στη γέφυρα Καλυφτάκη

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό λεωφορείου στη γέφυρα Καλυφτάκη
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ακινητοποιήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στη γέφυρα Καλυφατάκη ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις κεντρικές αρτηρίες της χώρας λόγω του σφοδρού κύματος χιονοπτωσης που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το μεσημέρι της Δευτέρας σοβαρό πρόβλημα προέκυψε στον Ωρωπό, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ ακινητοποιήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στη γέφυρα Καλυφατάκη στην Εθνική οδό. Οι επιβάτες, δημότες του Ωρωπού, επικοινώνησαν με τον Δήμο και αμέσως κινητοποιήθηκε ο δημοτικός μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας. Επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Καλά εξοπλισμένο όχημα βοήθησε στον απεγκλωβισμό του λεωφορείου και των επιβατών με ασφάλεια, όλοι ήταν καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια με λεωφορείο του Δήμου οδηγήθηκαν στα σπίτια τους.

Έκκληση της ΕΛΑΣ στους οδηγούς για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης, απευθύνει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στον νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα)».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Πυροσβεστική απηύθυνε σύσταση να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στην διαχείριση του αυτοκινητόδρομου, ωστόσο δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση για το εάν έγινε δεκτό.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απηύθυνε εκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων.

«Οι προσπάθειες μας έχουν επικεντρωθεί στο να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αττικής και όσοι οδηγούν σε νοσοκομεία» επισημαίνει ο ίδιος, μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Τα εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα της περιφέρειας -πάνω από 80 στον αριθμό- συνεχίζουν να δίνουν μάχη, σε συνεργασία και με την Τροχαία καθώς και τους όμορους δήμους, προκειμένου να παραμείνουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής, που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος, Κηφισού και Λαυρίου, ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Ωστόσο εκεί το μποτιλιάρισμα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω της πληθώρας αυτών που έσπευσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους, καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας κατά τις απογευματινές ώρες. Επίσης, στο πρόβλημα συνέβαλε και η απόφαση αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων από τις υπηρεσίες τους το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν και αυτοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ