Κακοκαιρία Ελπίδα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο οικογενειών στην Κρήτη
Στον απεγκλωβισμό συνολικά εννέα ατόμων, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, προχώρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Δύο οχήματα επιχείρησαν να μετακινηθούν από κατάλυμα όπου διέμεναν στο Λιβάδι του Δήμου Μαλεβιζίου πάνω από το χωριό Κρουσώνας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την συμμετοχή δύναμης της ΕΜΑΚ με επτά άνδρες και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.
Η επιχείρηση διήρκησε περίπου δύο ώρες και οι τέσσερις ενήλικες μαζί με τα πέντε παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στον Κρουσώνα.
Τα εννέα άτομα που διέμεναν στο κατάλυμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία θέλησαν να μετακινηθούν και να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού, καθώς ένα από τα παιδιά ένιωθε μια αδιαθεσία.
Το πυκνό χιόνι που είχε στρωθεί στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ακινητοποίησε τα οχήματα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να καλέσουν βοήθεια.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες που τα καιρικά φαινόμενα θα βρίσκονται σε επιδείνωση.
Η στιγμή που οι Αρχές συλλαμβάνουν τον 51χρονο που ταμπουρώθηκε στο Νέο Κόσμο (vid)
12:25
Στη σκιά του θανάτου του ενός απο τους δύο ελεγκτές η δίκη για την 717
12:20
Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες με τα περισσότερα streams στο Spotify - Στην κορυφή η Τέιλορ Σουίφτ
12:17
Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα
12:07