ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Τι αναφέρουν οι διατάξεις για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Υπόθεση Novartis: Τι αναφέρουν οι διατάξεις για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο
Σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς δεν προέκυψε κάποια ένδειξη περί της τέλεσης αξιόποινης πράξης των δύο τελευταίων πολιτικών προσώπων που ελέγχθηκαν επί σχεδόν πέντε χρόνια για το σκάνδαλο της Novartis AP Photo/Ahn Young-joon

Αόριστες χαρακτηρίζουν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην υπόθεση της Novartis, οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι με διάταξή τους έθεσαν στο αρχείο τη δικογραφία για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς δεν προέκυψε κάποια ένδειξη περί της τέλεσης αξιόποινης πράξης των δύο τελευταίων πολιτικών προσώπων που ελέγχθηκαν επί σχεδόν πέντε χρόνια για το σκάνδαλο της Novartis.

Συγκεκριμένα στις εισαγγελικές διατάξεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Από τις ενέργειες του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας Νovartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών σε κάθε δε περίπτωση η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία Νovartis.

Συνεπώς εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ