ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση του Στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό

Επέμβαση του Στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οχήματα του Στρατού μεταβαίνουν στην Αττική Οδό  προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρους τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Οι οδηγοί θα αφήσουν στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητά τους και θα μεταφερθούν από οχήματα του Ελληνικού Στρατού. Η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων θα πραγματοποιηθεί από έξι σημεία και θα ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα που είναι κοντά στα σημεία εξόδου, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως θα γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονται στην Αττική οδό, με οχήματα του στρατού να παραλαμβάνουν τους οδηγούς και τους άλλους επιβάτες των οχημάτων.

Όπως επισημάνθηκε, οι οδηγοί θα αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που βρίσκονται, στην Αττική οδό.

Κλιμάκια των ομάδων «Δευκαλίωνας» και «Ξενοκράτης» του Ελληνικού Στρατού έχουν διασπαρεί σε διαφορετικά τμήματα της Αττικής Οδού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό

Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό εν μέσω σφορδρού δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της «διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα οφείλονται σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός ανέφερε:

«Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον, η εταιρία σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο.

«Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά» κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ