ΕΛΛΑΔΑ

Kακοκαιρία Ελπίδα - Στυλιανίδης: Γενική αργία με κλειστά σχολεία και καταστήματα σε έξι περιοχές

Kακοκαιρία Ελπίδα - Στυλιανίδης: Γενική αργία με κλειστά σχολεία και καταστήματα σε έξι περιοχές
Video Screen-Grab

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενόψει επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κακοκαιρίας Ελπίδας που σαρώνει τη χώρα, δημιουργώντας πρωτοφανή προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός στο "Δαχτυλίδι" στην οδό Κηφισίας και στη οδό Πεντέλης» είπε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα ευρεία κινητοποίηση στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής για την Αττική Οδό.

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη, Σποράδες και Κυκλάδες κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις περιοχές αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση τις απαραίτητες δομές του κράτους. Επίσης όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι επιχειρήσεις με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, βενζινάδικα, δομές υγείας και άλλων επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ