ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ στην Αθήνα INTIME NEWS/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσιεύτηκε:

Σοβαρά προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, αλλάζοντας συνεχώς τα δεδομένα κυκλοφορίας των μέσων.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕΤΡΟ: Η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Αττική και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

ΓΡΑΜΜΕΣ 2 και 3 ΜΕΤΡΟ: Οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά και στις 2 γραμμές από την έναρξη της λειτουργίας. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

ΤΡΑΜ: Η λειτουργία του Μέσου θα ξεκινήσει και στις 2 γραμμές Τραμ στις 8 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ