ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς κινούνται τα ΜΜΜ - Προβλήματα στο τραμ λόγω πτώσης δέντρων

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς κινούνται τα ΜΜΜ - Προβλήματα στο τραμ λόγω πτώσης δέντρων
Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ INTIME NEWS

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της σφοδρής κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, με την ταλαιπωρία των πολιτών να συνεχίζεται. 

Λόγω της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Αθήνας εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μην επιτρέπεται η εκτέλεση δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα.

Σε ό,τι αφορά το τραμ στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα - Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Σε ό,τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι – δεδομένων των καιρικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί – σήμερα, Τρίτη (25/1), θα λειτουργήσει ως εξής:

Καταργούνται οι αμαξοστοιχίες IC 50 & 52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), οι αμαξοστοιχίες IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και οι 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα).

Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα).

Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ