ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση
Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες ΙΝΤΙΜΕ

Δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση τα παιδιά των σχολείων που θα μείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται πως γενική αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται και για αύριο σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης, συνεπώς στις περιοχές αυτές θα είναι κλειστά τα σχολεία.

«Πρώτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναφορικά με την απόφαση της Περιφέρειας να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας καθώς και τη διαβούλευση με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες ενώ νέα απόφαση για πιθανή παράταση της αναστολής και την Πέμπτη, θα γνωστοποιηθεί μετά από επαναξιολόγηση της κατάστασης σε σχέση με την εξέλιξη του καιρικού.

Η σημερινή απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη:

-Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη.

- Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.

- Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει σχετικά με τα σχολεία :«Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής για το διήμερο 24-25 Ιανουάριου αποδείχθηκε σωστή καθώς όπως όλοι είδαμε το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ήταν πολύ σφοδρό και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση θα ήταν πολύ μεγάλα. Σε αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει παγετός, αλλά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και για αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ