ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Αποκαθίστανται τα προβλήματα σε Σωτηρία και Σισμανόγλειο, αλλά όχι στο Παίδων Πεντέλης

Πλεύρης: Αποκαθίστανται τα προβλήματα σε Σωτηρία και Σισμανόγλειο, αλλά όχι στο Παίδων Πεντέλης
Οι εφημερίες των νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο Αττικής γίνονται κανονικά (Φωτογραφία αρχείου) INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στα νοσοκομεία Σωτηρία και Σισμανόγλειο μετά από πολλές ώρες προβλημάτων που υπέστησαν οι ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Αποκαθίσταται το πρόβλημα πρόσβασης στα μαγειρεία του 'Σωτηρία', ενώ δόθηκαν κανονικά τα γεύματα στους ασθενείς. Επειδή οι κτηριακές εγκαταστάσεις του 'Σωτηρία' είναι απλωμένες σε δάσος, χθες υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία.

»Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Ωστόσο το βραδινό δόθηκε. Υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.

»Σήμερα το πρωί (Τρίτη) δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας. Αυτή ήταν μια δυσλειτουργία, για την οποία, προφανώς, δεν ήταν υπεύθυνο το Νοσοκομείο.

»Όσον αφορά τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας, μίλησα με τον Διοικητή και έχουν αποκατασταθεί».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο «Σισμανόγλειο», ενώ παραμένουν κάποια προβλήματα στο Παίδων Πεντέλης.

Στο Σισμανόγλειο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως. Στο Παίδων Πεντέλης υπάρχουν κάποια προβλήματα. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη δυνατότητα του καθαρισμού των δρόμων.

«Θεωρώ ότι από τώρα που μιλάμε και δεδομένου ότι δεν θα έχουμε άλλη χιονόπτωση, ακόμα και αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν πλήρως» τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα του οξυγόνου στα νοσηλευτήρια, ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε, ότι «άλλο ένα θέμα που διαχειριστήκαμε είναι ότι επειδή έχουμε μεγάλη κατανάλωση οξυγόνου στα νοσοκομεία λόγω Covid, υπήρξε πλήρης προμήθεια οξυγόνου».

«Παράλληλα, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, τα οχήματα που θα παρέδιδαν οξυγόνο και ήταν εγκλωβισμένα -παρόλο που τα νοσοκομεία δεν είχαν πρόβλημα, είχαν οξυγόνο- φροντίσαμε και αυτά τα οχήματα να φτάσουν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα» ανέφερε.

Όσον αφορά στην λειτουργία του ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε, ότι «γίνεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΑΒ. Όλα τα οχήματα του του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα έχουν αλυσίδες και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική φθάνουν σε κάθε σημείο και προσπαθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμα γιατί τα σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα»

«Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί γρήγορα η πλήρης λειτουργία και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού και από την Αττική οδό. Ήταν σε 4 σημεία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

»Το ΕΚΑΒ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μιλάμε συνεχώς με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Φανταστείτε ότι και το ΕΚΑΒ είχε πρόβλημα ως προς την πρόσβαση των οχημάτων στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίστηκε και αυτό». δήλωσε.

Τέλος, όσον αφορά στις εφημερίες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «να γνωρίζουν οι πολίτες ότι στο Λεκανοπέδιο εφημερεύουν το «Κωνσταντοπούλειο», το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, το ΚΑΤ και είναι και το «Αλεξάνδρα», το «Λαϊκό» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Γίνονται κανονικά οι εφημερίες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ