ΕΛΛΑΔΑ

Kακοκαιρία «Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα εδώ και 24 ώρες σε περιοχές της Αττικής

Kακοκαιρία «Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα εδώ και 24 ώρες σε περιοχές της Αττικής
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα που φτάνει και τις 24 ώρες παραμένουν περιοχές της Αττικής, μετά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» .

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για διακοπές σε επίπεδο γειτονιάς. Ορισμένες από αυτές είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 24 συνεχείς ώρες, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 15 γραμμές.

Προβλήματα στην Αττική παρουσιάζονται:

Στις περιοχές Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Παπάγος, Χολαργός, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Επίσης προβλήματα εντοπίζονται ιδιαίτερα στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές:

  • Νέα Μάκρη,
  • Πικέρμι,
  • Γραμματικό,
  • Καλέντζι,
  • Βουτσά,
  • Λαύριο,
  • Κάτω Σούλι,
  • Μαραθώνας,
  • Καλύβια και
  • Κερατέα.

Στις περιοχές αυτές η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων. Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες με στόχο την επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Επισημαίνεται επίσης πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών με τις οποίες αναμένεται η σχεδόν εξ ολοκλήρου πλέον αποκατάσταση του δικτύου Μέσης Τάσης.

Σκρέκας: Ως το βράδυ η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Νωρίτερα σήμερα σε έκτακτη ενημέρωση για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επεσήμανε ότι από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας στην κορύφωση του φαινομένου, μετά τις εντατικές εργασίες που συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη περιορίστηκαν σε 45 και το μεσημέρι σε 37, τμήματα των οποίων έχουν αποκατασταθεί.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι σε αντίθεση με την περυσινή κακοκαιρία, τα προβλήματα στα βόρεια προάστια εφέτος ήταν πολύ λίγα και εντοπίστηκαν σε ορισμένες περιοχές του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου, πράγμα που οφείλεται στις εντατικές κλαδεύσεις που έγιναν εγκαίρως.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος διευκρίνισε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών επιχειρούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την αστυνομία. Προτεραιότητα δίνεται στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ ελικόπτερο επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης στην ανατολική Αττική προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση για την αποκατάσταση των βλαβών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ