ΕΛΛΑΔΑ

Kακοκαιρία «Ελπίδα»: Συναγερμός για την εξαφάνιση κτηνοτρόφου στην Κρήτη

Kακοκαιρία «Ελπίδα»: Συναγερμός για την εξαφάνιση κτηνοτρόφου στην Κρήτη
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου που χάθηκαν τα ίχνη του εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» cretapost.gr / Παύλος Μπαριτάκης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες Αρχές μετά την εξαφάνιση 60χρονου κτηνοτρόφου εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ αλλά και ερπυστριοφόρου οχήματος, για τον εντοπισμό του 60χρονου ο οποίος φέρεται να είχε πάει στο ποιμνιοστάσιό του στη θέση Κατωφύγι του Δήμου Βιάννου στην Τοπική Κοινότητα Ξενιάκου Ηρακλείου και δεν έχει επιστρέψει για δεύτερο 24ωρο.

Η ενημέρωση από τους οικείους του, ενεργοποίησε τον μηχανισμό, που αυτήν την ώρα επιχειρεί σε ένα σημείο στο οποίο το χιόνι κάνει δύσκολη την προσπάθεια προσέγγισης στο ποιμνιοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretapost, o κτηνοτρόφος βρισκόταν στα ορεινά του Οροπεδίου Λασιθίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Μανώλης όταν είχε την τελευταία επικοινωνία με τους δικούς του.

Η σύζυγος ειδοποίησε τις τοπικές αρχές και εν συνεχεία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική άνδρες της οποίας από το κλιμάκιο στο Κατωφύγι Βιάννου πρόκειται να επιχειρήσουν είτε σήμερα είτε αύριο το πρωί.

Παρότι το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται ο κτηνοτρόφος είναι περίπου στα 1.150 μέτρα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι για τις αρχές που θα επιχειρήσουν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ