ΕΛΛΑΔΑ

Bιασμός - Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν κινητά κι άλλων προσώπων - Αναζητούνται βίντεο από το πάρτι

Bιασμός - Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν κινητά κι άλλων προσώπων - Αναζητούνται βίντεο από το πάρτι
Στα κινητά τηλέφωνα και στους ηλεκτρικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν αναζητούνται βίντεο από το πάρτι που έγινε στη σουίτα ξενοδοχείου ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η έρευνα για την υπόθεση του βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα στη Θεσσαλονίκη αλλά και για το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Οι υποθέσεις φαίνεται πως συνδέονται, καθώς η έρευνα για το κύκλωμα προέκυψε μέσα από την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για όσα έζησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ φαίνεται επίσης πως στις δυο υποθέσεις φέρονται να εμπλέκονται ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα makthes.gr, τα τελευταία 24ωρα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα κι άλλων προσώπων, εκτός των τεσσάρων εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής, οι αρχές κατέχουν 6-7 κινητά προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της 24χρονης και να συνδέονται με το κύκλωμα που ερευνούν.

Οι έρευνες γίνονται παράλληλα, καθώς ένα στοιχείο που συνδέεται με το κύκλωμα, μπορεί να δώσει ταυτόχρονα απαντήσεις για την υπόθεση της 24χρονης, όπως και το αντίστροφο. Στα κινητά τηλέφωνα και στους ηλεκτρικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν αναζητούνται βίντεο από το πάρτι στη σουίτα 401, συνομιλίες που «καίνε» εμπλεκόμενους και μηνύματα που φέρνουν στο φως τον τρόπο προσέγγισης κοριτσιών από τους «ανιχνευτές».

Το βίντεο που απασχολεί τις τελευταίες ώρες

Πριν από λίγες ημέρες, όταν ακόμα δεν είχε αρχίσει ο νέος κύκλος καταθέσεων, υπήρχαν μαρτυρίες από άτομα που έλεγαν ότι είδαν ένα βίντεο με ερωτικές στιγμές, που το συνέδεαν με την υπόθεση της 24χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται μια κοπέλα, δυο άντρες που συμμετέχουν στις σεξουαλικές πράξεις και ένας τρίτος φαίνεται να βιντεοσκοπεί.

Οι φήμες για αυτό το βίντεο τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει και πλέον οι αρχές το αναζητούν και ψάχνουν μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη τον αρχικό αποστολέα αυτού του υλικού.

Αναμένεται να ελεγχθεί, να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που συμμετέχουν και να διαπιστωθεί αν συνδέεται τελικά με την υπόθεση της 24χρονης.

Τάμπλετ της ΕΛ.ΑΣ ανιχνεύει διεγραμμένα βίντεο

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματούχους της αστυνομίας, ο χρόνος από την κατάσχεση των συσκευών μέχρι να ανιχνευτούν όλα όσα κρύβονται μέσα τους, είναι ελάχιστος. Αυτό οφείλεται σε ένα πολυεργαλείο που διαθέτουν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, που «σπάει» τα πάντα και ανιχνεύει ακόμα και διαγεγραμμένες πληροφορίες και διεγερμένα βίντεο και φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα ειδικό εξοπλισμό που προέρχεται από εταιρεία του Ισραήλ. Ο «ανιχνευτής» είναι ένα σύστημα σε μορφή τάμπελτ που συνδέεται με κινητά, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που κατάσχονται. Αν υπάρχουν κωδικοί ασφαλείας, «σπάνε» μέσα σε λίγες ώρες, με την βοήθεια ενός εξαρτήματος που μοιάζει με μια μικρή κάμερα χειρός και τοποθετείται πάνω από την οθόνη του κινητού, πραγματοποιώντας μέσα σε ένα λεπτό πάρα πολλές δοκιμές για να το ξεκλειδώσει.

Ο, τι κι αν διαγράψει ένας κάτοχος κινητού που κατασχέθηκε από τις αρχές, μπορεί να ανασυρθεί άμεσα από τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν. Ακόμα και να «αδειάσουν» τους φακέλους με τα διαγεγραμμένα βίντεο, μηνύματα και φωτογραφίες, οι αρχές μπορούν να τα ανασύρουν από έναν «αόρατο» κάδο ανακύκλωσης που κρατάει όλα τα διαγραμμένα αρχεία. Ο συγκεκριμένος ηλεκτρονικός κάδος, που εντοπίζεται μόνο από ειδικούς εξοπλισμούς, είναι αυτόνομος. Όταν γεμίζει και δεν υπάρχει άλλος χώρος για πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία, αποσύρει τις παλαιότερες διαγραφές και δημιουργεί νέο χώρο.

Εκτός από το υλικό, μπορούν να εντοπιστούν όλες οι εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, ακόμα κι αν έχουν διαγραφεί από την λίστα. Ωστόσο, για το περιεχόμενο των συνομιλιών πρέπει οι αρχές να συνεργαστούν με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Επίσης, μέσω των κινητών μπορούν να βρεθούν όλες οι τοποθεσίες που επισκέφτηκε ο κάθε κάτοχος έως και τρία χρόνια πριν. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν σχετίζονται με την συσκευή, αλλά με τις υπηρεσίες πλοήγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος

Επί δύο ώρες κατέθετε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος για τις εξετάσεις της 24χρονης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν κατέθεσε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που αναμένονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σφραγισμένος φάκελος με τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στην ανακρίτρια έως το τέλος της εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ