ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - ΕΚΑΒ: Έκκληση να αποφεύγονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - ΕΚΑΒ: Έκκληση να αποφεύγονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις
INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Έκκληση προς όλους τους πολίτες απευθύνει η ηγεσία του ΕΚΑΒ, να μην προβούν σε μετακινήσεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητες, εξαιτίας του παγετού που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Εν τω μεταξύ τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, δέχονται πολλές επισκέψεις πολιτών, οι οποίοι έχουν υποστεί κατάγματα.

«Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά», αναφέρει το ΕΚΑΒ.

Συνεχίζει δε στην ανακοίνωσή του: «Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου - οδοστρώματος (σύντομες προληπτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις με παγετό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ).

Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό».

Η διοίκηση του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαευσταθίου, επισημαίνει:

«Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ