ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ακόμα και αστυνομικοί των ΜΑΤ στη μάχη κατά του χιονιά

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ακόμα και αστυνομικοί των ΜΑΤ στη μάχη κατά του χιονιά
Ένας αστυνομικός των ΜΑΤ με ένα φτυάρι παλεύει με το πάγο ενώ λίγο πιο πίσω συνάδελφοι τους φτυαρίζουν γύρω από τις ρόδες ενός φορτηγού για να μπορέσουν να το απελευθερώσουν και να κινηθεί εκτός Αττικής Οδού. Screen Grab / YouTube Video

Πάνω από 2.200 απεγκλωβισμούς ανθρώπων, οι οποίοι ήταν ακινητοποιημένοι από το χιόνι, έκαναν οι αστυνομικοί της τελευταίες 20 ώρες που η κακοκαιρία «Ελπίδα» σάρωσε την Αττική.

Παράλληλα, 320 συνάνθρωποί μας μεταφέρθηκαν με περιπολικά της Άμεσης Δράσης ακόμα και με αυτοκίνητα της ΟΠΚΕ σε νοσοκομεία, καθώς η χιονόπτωση δεν τους επέτρεπε να βγουν από τα σπίτια τους και να χρησιμοποιούσουν τα μεταφορικά τους μέσα.

Είναι συγκινητικός ο αγώνας που έδωσαν αστυνομικοί στη Λεωφόρο Μαραθωνος για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο ένα βρέφος 18 μηνών το οποίο είχε χτυπήσει στο κεφάλι του σοβαρά από πτώση και έπρεπε να εξεταστεί επειγόντων από γιατρούς.

Οι γονείς του προσπάθησαν να διασχίσουν τη μαραθωνος όμως το χιόνι έκανε απροσπέλαστο το χρόνο και περιπολικό τους εντόπισε και μετέφερε το παιδάκι με ασφάλεια στο νοσοκομείο.

Εντυπωσιακό, όμως, είναι και το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται μια ομάδα αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ και επιστρατεύτηκαν για να απεγκλωβίσουν από την Αττική οδό παγιδευμένα οχήματα.

Στο βίντεο μάλιστα ένας αστυνομικός των ΜΑΤ με ένα φτυάρι παλεύει με το πάγο ενώ λίγο πιο πίσω συνάδελφοι τους φτυαρίζουν γύρω από τις ρόδες ενός φορτηγού για να μπορέσουν να το απελευθερώσουν και να κινηθεί εκτός Αττικής Οδού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ