ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Συγγρού: Φυσίγγια και κάλυκες στο διαμέρισμα του 78χρονου βρήκαν οι πυροτεχνουργοί

Έκρηξη στη Συγγρού: Φυσίγγια και κάλυκες στο διαμέρισμα του 78χρονου βρήκαν οι πυροτεχνουργοί
Εικόνες από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε επί της οδού Συγγρού 3, στην Αθήνα CNN GREECE / Νίκος Χριστοφάκης

Φυσίγγια, βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων, γεμιστήρα, και μια καραμπίνα εντόπισαν οι Αρχές στο διαμέρισμα του 78χρόνου τραυματία από την έκρηξη στην λεωφόρο Συγγρού.

Στις έρευνες που ακολούθησαν μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκαν πάνω από 1.000 φυσίγγια καθώς και κάποιοι κάλυκες, που ήταν διαρρηγμένοι.

Ο ίδιος είπε ότι είναι μέλος σκοπευτικών ομίλων και γι' αυτο είχε όλο αυτό το πολεμικό υλικό στο σπίτι του, ενώ η έρευνα για το αν είχε άδεια για την καραμπίνα που βρέθηκε, συνεχιζεται.

Πάντως οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών δεν έχουν καμία αμφιβολία και μάλιστα το θεωρούν ως δεδομένο ότι ο 78χρόνος χρησιμοποίησε κάποιο αέριο στο διαμέρισμα του και ότι αυτό ήταν που προκάλεσε την έκρηξη.

Μάλιστα όπως έλεγαν έμπειροι πυροτεχνουργοί, «το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον σημειώθηκε έκρηξη από αέριο δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να προκληθούν αυτές οι ζημιές» και όπως συνέχιζαν «πραγματικά ήταν από θαύμα που δεν υπήρξαν νεκροί από το κύμα της έκρηξης».

Πάντως, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για φυσικό αέριο, καθώς δεν υπήρχε παροχή φυσικού αερίου στη συγκεκριμένη πολυκατοικία παραμένει όμως άγνωστο τι άλλο αέριο μπορεί να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας στο χώρο που διέμενε.

Τι είπε στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής ο 78χρονος

Χθες, Τετάρτη, ο ίδιος είχε δώσει την πρώτη του κατάθεση προς τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 78χρονος άνδρας είπε, ότι από χθες είχε διαπιστώσει μία περίεργη μυρωδιά στον χώρο, αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

Όπως είπε, υπήρχαν στιγμές που καταλάβαινε μία μυρωδιά αερίου, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει, τι συμβαίνει.

«Το πρωί μόλις σηκώθηκα, πάτησα τον διακόπτη για να ανάψω το φως και αμέσως έγινε η έκρηξη», είπε στους πυροσβέστες ο τραυματίας.

Νωρίτερα, στο κτήριο είχαν βρεθεί αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ πιο πριν αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν από το σημείο τους πολίτες, καθώς η μυρωδιά από τη διαρροή αερίου ήταν πολύ έντονη.

Το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχεδόν καταστραφεί και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των αρχών ασφαλείας, που ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται, ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί, στον ημιώροφο του κτηρίου επί της οδού Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το κτήριο στο οποίο συνέβη η έκρηξη, ήταν υπό ανακαίνιση. Στο ισόγειο βρίσκεται κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ στον ημιώροφο, όπου είναι δύσκολο να καταλάβουν τι υπήρχε, λόγω των ζημιών που προκάλεσε η έκρηξη, βρισκόταν το άτομο που τραυματίστηκε, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, διέμενε εκεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε ακτίνα 200 μέτρων, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων που παρέμενε κλειστή, από νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ