ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Όχι» από Γκάγκα στην γενική άρση των μέτρων - Πώς ερμηνεύεται ο μεγάλος αριθμός νεκρών

Κορωνοϊός: «Όχι» από Γκάγκα στην γενική άρση των μέτρων - Πώς ερμηνεύεται ο μεγάλος αριθμός νεκρών
«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αρνητική απέναντι στην γενική άρση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δίνοντας «πράσινο φως» μόνο για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους καθήμενων. 

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε η υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα που πρόκειται να εισηγηθεί σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίασή της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία της η κα Γκάγκα σημείωσε πως «είμαστε πιο κοντά στο τέλος» αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε, ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

Την ίδια ώρα, προς παράταση μίας εβδομάδας οδεύει, όπως όλα δείχνουν, η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ