ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Δήμαρχος Γλυφάδας: Πήραμε 75 τόνους αλάτι από το Μεσολόγγι

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Δήμαρχος Γλυφάδας: Πήραμε 75 τόνους αλάτι από το Μεσολόγγι
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας σημείωσε πως μέχρι τώρα σε όλη την περιοχή των νοτίων προαστίων έχουν πέσει 75 τόνοι αλάτι, το οποίο αναγκάστηκε να το αγοράσει από το Μεσολόγγι ΙΝΤΙΜΕ

Οι καταγγελίες για τον συντονισμό της χιονοθύελλας συνεχίζονται και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας μιλώντας στο Open σημείωσε πως μέχρι τώρα σε όλη την περιοχή των νοτίων προαστίων έχουν πέσει 75 τόνοι αλάτι, το οποίο αναγκάστηκε να το αγοράσει από το Μεσολόγγι καθώς η Περιφέρεια δεν είχε να του προμηθεύσει.

«Αγοράσαμε 75 τόνους αλάτι από το Μεσολόγγι και έχουμε κάνει και νέα παραγγελία. Από την Περιφέρεια μας έδωσαν 3,5 τόνους και όταν ζητήσαμε κι άλλο μας είπαν πως δεν υπάρχει» τόνισε ο Γιώργος Παπανικολάου.

Παράλληλα σημείωσε πως όλοι οι δρόμοι του Δήμου Γλυφάδας είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όσον αφορά το οδικό δίκτυο της πόλης καθώς ο δήμος μίσθωσε εκχιονιστικά μηχανήματα από την βόρεια Ελλάδα προκειμένου να καθαριστούν ακόμα και στα στενά που υπάρχουν στην περιοχή.

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους πολίτες της Αττικής - Πού υπάρχουν προβλήματα

Για τέταρτη ημέρα τα συνεργεία των δήμων της Αττικής δίνουν τη δική τους «μάχη» στους δρόμους και τις γειτονιές της κάθε πόλης.

Οι κεντρικές αρτηρίες είναι όλες ανοιχτές, όμως ο αποχιονισμός στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και μέσα στα στενά βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση γίνεται αρκετά δυσκολότερη από τον παγετό, αλλά και από την πτώση των δέντρων.

Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.

Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία και στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου, καθώς δέχθηκε μεγάλο όγκο χιονιού, όμως και εκεί υπάρχουν ακόμη δρόμοι κλειστοί από το χιόνι, όπως στην Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου-Χολαργού, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στο Μαρούσι, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Εκτός λεκανοπεδίου, οι δήμοι απλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις κι αυτό φέρνει καθυστερήσεις. Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων του Μαραθώνα, της Ραφήνας-Πικερμίου και της Παιανίας και υπάρχουν εκεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Αντίθετα, πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

«Έχουμε τρεις ημέρες να κοιμηθούμε και συνεχίζουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και προσθέτει:

«Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, αν κι εμείς έχουμε κάνει τον αποχιονισμό του δρόμου, για να μπορέσουν να περάσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ. Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε με οκτώ μηχανήματα στα Γλυκά Νερά, ώστε να ανοίξουν κι εκεί οι δρόμοι».

Σχετικά με το πότε εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός, ο κ. Μάδης απαντά: «Πιστεύουμε πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανοίξει όλες οι γειτονιές της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ