ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις για τις υποθέσεις βιασμού και κυκλώματος μαστροπείας

Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις για τις υποθέσεις βιασμού και κυκλώματος μαστροπείας
Ενώπιος της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο φερόμενος διοργανωτής του πολύκροτου πάρτι INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε σήμερα, Πέμπτη, ένας από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, για την υπόθεση ομαδικού βιασμού ξημερώματα Πρωτοχρονιάς που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο άνδρας που φέρεται ότι διοργάνωσε το πάρτι, γεγονός το οποίο αρνήθηκε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θάνο Καρατσιώλη, ο συγκεκριμένος άντρας φέρεται να ισχυρίζεται μία διαφορετική εκδοχή συγκριτικά με τα όσα κατήγγειλε το 24χρονο θύμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που για την ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τα άτομα που πέρασαν την πόρτα της σουίτας 401 φαίνεται να είναι περισσότερα από 17.

Παράλληλα, νέα καταγγελία βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση κυκλώματος μαστροπείας.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Από τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, σύμφωνα με τη ΕΡΤ, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ρούχου της, ενώ στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν βρέθηκε υλικό.

Ωστόσο, «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, μέρος των οποίων αναμένεται να παραδοθεί στην ανακρίτρια αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, από τα ελληνικά εργαστήρια.

Η πλήρης εικόνα όμως θα σχηματιστεί προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα που εστάλησαν στο ελβετικό εργαστήριο της Βέρνης προκειμένου να βγει το τελικό πόρισμα.

«Μία κοινωνία ολόκληρη ανυπομονεί για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, πόσω μάλλον η Γεωργία. Στα βίντεο που παρακολούθησα από τις κάμερες του ξενοδοχείου, φαίνεται πάρα πολύ ζαλισμένη, παραπατάει συνεχώς στην κυριολεξία. Δεν είναι δυνατόν να μην βρεθεί αλκοόλ στις εξετάσεις» ανέφερε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

«Βέβαια, δεν γνωρίζω εάν εντοπιστεί και το χάπι βιασμού, όπως δεν γίνεται να το ξέρει και η ίδια. Όσοι το δίνουν στα θύματα, γίνεται με έναν πολύ ύπουλο τρόπο, δεν γίνεται καν να ξέρεις τι συμβαίνει. Εάν το ήξερε δεν θα έπινε εκείνο το ποτό. Όπως και αν ήταν καλά θα έφευγε, δεν θα γυρνούσε στο ξενοδοχείο. Όμως όλα αυτά δυστυχώς συνέβησαν» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράικος, βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο γραφείο της ανακρίτριας για ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ