ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χίος: Κλειστά τα σχολεία λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Χίος: Κλειστά τα σχολεία λόγω αυξημένων κρουσμάτων
Η πρόταση του Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν να ανοίξουν την Παρασκευή τα σχολεία INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στα σχολεία της Χίου, κάτι που σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ανάγκασε τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού, Παντελή Βρουλή να πάρει την απόφαση για διήμερο κλείσιμο των σχολείων στο νησί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τέθηκαν σχετικά ερωτήματα για να παραδεχτεί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βρουλής, ότι ήταν πρόταση και του Δημάρχου Χίου, που είχε εξαντλήσει το δικαίωμα των τριών ημερών, που μπορούσε ο ίδιος να αποφασίσει για κλειστά σχολεία. Υπήρξε όμως σύσκεψη τριών περίπου ωρών για να φτάσει σε αυτή την απόφαση.

Μάλιστα παρουσίασε και έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που γνωμοδοτούσε για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος του ΕΠΑΛ Χίου μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, για να αποδείξει το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων.

Πάντως η πρόταση του Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν να ανοίξουν την Παρασκευή τα σχολεία, παρατηρώντας τις ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Όμως παρέμεινε η αρχική απόφαση μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Στέλιου Καμπούρη, που και με την εμπειρία του ως δάσκαλος, σημείωσε ότι πλέον τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι οικογένειες έχουν κάνει τον προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα.

Με δεδομένο δε ότι στις 28/1 θα τιμηθεί και η γιορτή Τριών Ιεραρχών αποφασίστηκε να μην αλλάξει κάτι και να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά από Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ