ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Κρήτης

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Κρήτης
Η Αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αλυσίδες όπου χρειάζεται ΙΝΤΙΜΕ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο σε περιοχές των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα», που έπληξε και την Κρήτη

Στον νομό Λασιθίου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Νικολάου-Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων, λόγω παγετού.

Πάντως, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επανέλαβε την υπενθύμιση προς τους οδηγούς να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του οδικού δικτυού όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»- Αττική: Ποιες περιοχές εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα

Περίπου 100 παροχές διάσπαρτες στις περιοχές του δήμου Μαραθώνα και του δήμου Κορωπίου, αποτελούν τις κυριότερες εκκρεμότητες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες των συνεργείων του στο δίκτυο χαμηλής τάσης σε όλες τις πληγείσες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» περιοχές της Αττικής», ανέφερε ο Διαχειριστής, σε ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν τυχόν βλάβη, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή, από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

«Όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιριών παραμένει και θα παραμείνει σε πλήρη επιφυλακή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να επέμβει άμεσα για την επανηλεκτροδότηση όλων των πολιτών», σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ